Home / Stiri Externe / Palestina amenința America

Palestina amenința America

Palestina ameninta SUA, temându-se că Trump  v-a duce la bun sfarsit planul  cu Israelul.
Brazilia, de exemplu, nu  mai recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului. Reprezentantul palestinian la ONU, Riyad Mansour, a amenințat că va face „imposibila” viata la ambasada SUA, în cazul în care v-a pleca  din Tel Aviv, unde sunt  cele mai multe ambasade.
US-Alegerea lui Donald Trump continuă să influențeze lumea arabă. El a spus că ar fi „cel mai bun prieten care l-a avut vreodata Israel”, și că ar schimba ambasada SUA din Tel Aviv la Ierusalim. Această acțiune diplomatică ar putea influența alte țări să facă același lucru, o opoziție flagrantă față de politica externă a administrației Obama.
Mansour susține că măsura anunțată de către Trump ar fi „o provocare flagrantă a drepturilor Palestinei.” El insistă pe ideea că Ierusalimul de Est ar fi „ocupat” de forțele israeliene. ”
Palestinienii au amenințat că vor „contra-ataca”. În discursul său, el consideră că transferul ambasadei SUA la Ierusalim este ca un „act beligerant” echivalent cu o declarație de război.
Cu toate acestea, ciocnirea va avea loc în domeniul diplomatic.
„Nimeni nu ne poate da vina pentru a face uz de toate armele pe care le avem la ONU să ne apărăm, și avem multe arme la ONU”, a amenințat. El a spus clar: „Noi putem face viata imposibila pentru Statele Unite ale Americii în fiecare zi, solicitând precipitarea unui drept de veto privind admisia [din Palestina] ca un stat membru”.
Pentru comoditate, el a ales să ignore ce sa faca impreuna cu  Consiliul de Securitate al ONU, care este puțin probabil, deoarece Washingtonul are putere de veto. Între timp, David Friedman, un consilier la problemele Israelului, a reiterat la scurt timp după anunțarea victoriei că „nu orice intenție” de Trump pentru a menține promisiunea de campanie a orașului antic.

Într-un interviu, în această săptămână, în New York Times, Trump a reiterat faptul că acestea sunt determinate să ajungă la o „soluție finală” la conflictul dintre israelieni și palestinieni „pentru binele omenirii”.

 

Sursa: noticiacristiana.com

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieţele financiare din Europa, și nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *