Home / Stiri Externe / Palestina amenința America

Palestina amenința America

Palestina ameninta SUA, temându-se că Trump  v-a duce la bun sfarsit planul  cu Israelul.
Brazilia, de exemplu, nu  mai recunoaÈ™te Ierusalimul drept capitala Israelului. Reprezentantul palestinian la ONU, Riyad Mansour, a ameninÈ›at că va face „imposibila” viata la ambasada SUA, în cazul în care v-a pleca  din Tel Aviv, unde sunt  cele mai multe ambasade.
US-Alegerea lui Donald Trump continuă să influenÈ›eze lumea arabă. El a spus că ar fi „cel mai bun prieten care l-a avut vreodata Israel”, È™i că ar schimba ambasada SUA din Tel Aviv la Ierusalim. Această acÈ›iune diplomatică ar putea influenÈ›a alte țări să facă acelaÈ™i lucru, o opoziÈ›ie flagrantă față de politica externă a administraÈ›iei Obama.
Mansour susÈ›ine că măsura anunÈ›ată de către Trump ar fi „o provocare flagrantă a drepturilor Palestinei.” El insistă pe ideea că Ierusalimul de Est ar fi „ocupat” de forÈ›ele israeliene. ”
Palestinienii au ameninÈ›at că vor „contra-ataca”. ÃŽn discursul său, el consideră că transferul ambasadei SUA la Ierusalim este ca un „act beligerant” echivalent cu o declaraÈ›ie de război.
Cu toate acestea, ciocnirea va avea loc în domeniul diplomatic.
„Nimeni nu ne poate da vina pentru a face uz de toate armele pe care le avem la ONU să ne apărăm, È™i avem multe arme la ONU”, a ameninÈ›at. El a spus clar: „Noi putem face viata imposibila pentru Statele Unite ale Americii în fiecare zi, solicitând precipitarea unui drept de veto privind admisia [din Palestina] ca un stat membru”.
Pentru comoditate, el a ales să ignore ce sa faca impreuna cu  Consiliul de Securitate al ONU, care este puÈ›in probabil, deoarece Washingtonul are putere de veto. ÃŽntre timp, David Friedman, un consilier la problemele Israelului, a reiterat la scurt timp după anunÈ›area victoriei că „nu orice intenÈ›ie” de Trump pentru a menÈ›ine promisiunea de campanie a oraÈ™ului antic.

ÃŽntr-un interviu, în această săptămână, în New York Times, Trump a reiterat faptul că acestea sunt determinate să ajungă la o „soluÈ›ie finală” la conflictul dintre israelieni È™i palestinieni „pentru binele omenirii”.

 

Sursa: noticiacristiana.com

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *