Home / Stiri Externe / Legătura dintre protestele anti-Trump din Europa, asociațiile LGBT și miliardarul George Soros
Campaigners pose on a 'United To Stop Trump' cardboard wall in front of the Brandenburg Gate to urge Americans living abroad to register and vote in Berlin, Germany, September 23, 2016. REUTERS/Axel Schmidt

Legătura dintre protestele anti-Trump din Europa, asociațiile LGBT și miliardarul George Soros

Triumful lui Donald Trump continuă să tulbure apele. În timp ce în SUA protestele împotriva celui de-al 45-lea președinte ales al Americii, finanțate și alimentate de magnatul George Soros, continuă, Europa se mobilizează și ea să iasă în stradă. Tot pentru a protesta față de alegerea lui Trump.

Ura împotriva republicanului Donald Trump, a cărui contestare, în stradă, continuă în SUA, pe banii „filantropului” George Soros, atinge È™i Europa. Unde elitele È™i aÈ™a zisele asociaÈ›ii È™i organizaÈ›ii progresiste, care militează pentru drepturile homosexualilor È™i pentru dreptul la avort, au decis să se mobilizeze. Londra, Paris, Berlin È™i Barcelona sunt oraÈ™ele europene în care mai multe ONG-uri „radical chic” pun la cale manifestaÈ›ii de amploare anti-Trump.

Primul care a dat semnalul a fost Berlin. Mii de oameni s-au adunat sâmbătă, 12 noiembrie, în fața Porții Brandenburg, la câteva zile după alegerea lui Donald Trump pentru a scanda împotriva republicanului.
Momentul culminant al acestor manifestaÈ›ii este însă aÈ™teptat la 20 ianuarie, ziua în care Trump va fi înscăunat oficial la Casa Albă. Mobilizarea are loc pe reÈ›elele de socializare. „Avem nevoie să construim o miÈ™care pacifistă pentru a arăta lumii că noi, americanii din Berlin, germanii È™i toÈ›i europenii nu tolerăm injustiÈ›ia, intoleranÈ›a, ura È™i inechitatea pe care le încarnează Trump”, se spune în mesajul adresat pe Facebook de miÈ™carea „Trump protest Berlin”.

Cine se află în spatele acestei mișcări și cine o sposnsorizează?
Se poate afla chiar din mesajul de solidarizare postat pe reÈ›eaua de socializare. Protestul din Berlin a fost iniÈ›iat È™i organizat în cea mai mare parte de „Lesben- und Schwulenverband in Deutschland (LSVD)” – FederaÈ›ia homosexualilor È™i lesbienelor din Germania (LSVD), cea mai mare asociaÈ›ie de apărare a drepturilor LGBT din Germania, cu peste 70 de organizaÈ›ii afiliate. LSVD este este un ONG afiliat la „International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association” (ILGA), asociaÈ›ie internaÈ›ională care reuneÈ™te peste 400 de grupări homosexuale din întreaga lume, finanÈ›ate de nimeni altul decât de acelaÈ™i George Soros, prin a sa Open Society Foundations. SituaÈ›ia banilor primiÈ›i de cei de la ILGA a fost dezvăluită de hackerii DC Leaks, care au arătat că in anii 2013 È™i 2014 fundaÈ›ia al cărei preÈ™edinte este George Soros a pompat 68 de milioane de dolari către aceÈ™tia.

Ca È™i în cazul protestelor din SUA, George Soros nu este, deci, străin de manifestaÈ›iile împotriva lui Trump din Europa. Și nici nu se pune problema caracterului „spontan” al ieÈ™irilor în stradă.

La Londra, Barcelona È™i Paris protestele sunt programate să aibă loc pe 20 ianuarie, odată cu învestirea noului preÈ™edinte. La Londra, iniÈ›iativa aparÈ›ine organizaÈ›iei „Stand Up To Racism”, care militează pentru primirea migranÈ›ilor È™i a solicitanÈ›ilor de azil, È™i care are legături strânse cu Partidul Laburist.

Sursa: www.activenews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *