Home / Stiri Externe / Cel puțin 35 de oameni au murit iar alte zeci au fost rănite în urma incendiilor din Portugalia și Spania

Cel puțin 35 de oameni au murit iar alte zeci au fost rănite în urma incendiilor din Portugalia și Spania

Cel puțin 35 de persoane au murit iar alte câteva zeci au fost rănite în urma incendiilor izbucnite în Portugalia și în nordul Spaniei.

Sutele de incendii au izbucnit duminică și s-au extins din cauza vântului puternic provocat de uraganul Ophelia.

Autoritățile portugheze au declarat o stare de urgență în zonele afectate în weekend, când au fost raportate circa 500 de incendii în regiunile centrale și nordice. Aproximativ 4.000 de pompieri au încercat să stingă flăcările iar cetățenii au format lanțuri umane care au permis să treacă apa.

Focurile s-au răspândit rapid, în mare parte din cauza vânturilor puternice provocate de uraganul Ophelia din Oceanul Atlantic, au afirmat meteorologii spanioli.
Prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy, originar din Galicia, a călătorit luni în regiune pentru a ajuta victimele dezastrului. El a spus că aceste incendii au fost provocate intenționat și că „singurul lucru pe care îl dorim este ca acești criminali să plătească pentru ceea ce au făcut”, a declarat el luni, într-o conferință de presă.

Nu este prima dată când Portugalia și Spania sunt afectate de incendii majore. Vara aceasta, Portugalia s-a confruntat cu cel mai devastator incendiu din ultimii ani, în urma căruia au murit 64 de persoane, majoritatea fiind prinse în mașinile lor în timp ce încercau să scape de flăcări.

Lumea este zguduită de incendii, uragane, masacre, acte de terorism, boli, suferință… Poate că ne-am obiÈ™nuit să auzim atât de des despre persoane ucise încât cifrelele să nu ne mai miÈ™te. ÃŽncetul cu încetul ăutem deveni indiferenÈ›i față de suferinÈ›a altora. Isus însă ne cheamă să „plângem cu cei ce plâng” È™i să ne iubim aproapele ca pe noi înÈ™ine.

Vrem să vă chemăm să ne unim în rugăciune pentru persoanele afectate. Să ne rugăm ca Dumnezeu să aline durerea personelor care și-au pierdut membrii ai familiei, să vindece pe cei răniti, sa restaureze inimile celor afectati și să să aducă pace și bucurie în mijlocul acestor nenorociri. Să fim gata să simțim cu cei ce suferă și să nu ne lăsăm inimile să fie cuprinse de inferență, iar în cazul în care putem să oferim ajutor practic personelor aflate în nevoie, să nu stăm pe gânduri în a face acest lucru.

Sursa: alfaomega.tv

Check Also

Simbolul Parisului nu va mai fi la fel. Unul dintre primele 10 monumente ale lumii va primi un ZID de sticlă antiglonţ

Simbolul Parisului nu va mai fi la fel. Unul dintre primele 10 monumente ale lumii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *