Home / USA / Un anunt lansat de, „Tinerii Romani Americani”

Un anunt lansat de, „Tinerii Romani Americani”

Stimati fratii!!!
Va aducem „o veste buna”: Dupa aproape doi ani, de lupta pentru predica si in limba engleza in bisericile romane-americane, Dumnezeu ne-a ajutat. Din sutele de biserici romane din Statele Unite si Canada, patru dintre aceste biserici, au acceptat cerinta „Tinerilor Romani Americani”. Conducerea lor a confirmat: „ca accepta tineri cu toata dragostea si sunt de acord cu cerinta noastra”, oferind 30 de minute predica si in limba engleza la serviciile divine. Aceasta nu se va intampla doar: odata la an, odata la sase luni, or odata la luna. Aceste programe in limba engleza vor avea loc, in fiecare Duminica si la toate serile de tineret. „Praise the Lord”. Vrem s-a mentionam ca aceste bisericii ofera predica atat in limba engleza cat si in limba romana. O hrana sufleteasca spirituala in ambele limbi si pentru toate varstele. Asa ca atat: tineri, parinti, cat si bunici se vor putea hrani sufleteste impreuna. Incurajam frati romani, atat tineri cat si mai in varsta s-a participe la programele acestor biserici intrun numar cat mai mare. Acesti frati au renuntat la toate obiceiurile si traditile romanesti, si-au pus lucrarea Lui Dumnezeu si salvarea tinerilor mai presus de interesele personale. Noi le multumim din inima si zicem ca Dumnezeu s-a le rasplateasca cu viata vejnica.
Aceste biserici sunt:

1). Biserica: „LIVING WATERS ROMANIAN CHURCH”, din Glendale, AZ. pastor: „Marinel Mesaros”, ofera tinerilor: „30 de minute predica in limba engleza, la ambele programe de Duminica”. Programele incep: dimineata 10AM, iar seara 5-30PM. Joia seara la programul tinerilor, se predica doar in limba engleza. Adresa biserici este: 16635 N. 51st Ave, Glendale, AZ (la Cathedral Christian Center). Pentru mai multe detalii contactati: The Youth Pastor, „Doru Gurban”, His cell is: 602-653-3170, or go online at, livingwatersro.org . Anunt facut de fratele: „Mike Olari”. „Va multumim iubiti frati”. 

2). Biserica: „Philadelphia Romanian Church”, din Chicago IL. pastor: „Florin Cimpean”, ofera tinerilor Dumineca seara: „30 de minute predica in limba Engleza”. Programele de Dumnica sunt: Dimineata intre orele 9AM si 12AM, iar seara intre orele 6PM si 8PM. Vineri seara la programul tinerilor incepe la ora 7PM. La serile de tineret se predica doar in limba engleza. Adresa biserici este: 1713 W. Sunnyside Av. Chicago. Pentru mai multe detalii call, 773-728-2727. or go online at, philarom.com . Anunt facut de pastorul fondator a acestei biserici: „George W. Galis”. „Va multumim iubiti fratii”. 

3). At. „Agape Bible Church”, Portland, Or. Pastor. „Avram Berghiano”, we are having: „English speaking sermons at every of our services”. Services Sunday Mornig Prayer 9:30 AM. Regular Service. 10-12 AM. Evening Service 6-8PM. Wed. prayer 7-8AM. 8-9PM. Girls Choir Practice, School Of Music (ages 7-13) Thursday. Address: 5231 Se Stark, Portland, Or. 97215. Contact Tel: 503-233-8066, Announce made by Narcis D. youth coordinator from „Agape Bible Church”, You are welcome: „Romanian American Youth”. Thank You Brother!, „Narcis Damian.” 

4). ” Biserica Betezda” din Troy Michigan, Pastor: „Simion Timbuc”, ofera tinerilor in fiecare Dumineca seara „predica si-n limba engleza”: Programele de Dumnica sunt: dimineata intre orele 9AM si 12AM, iar seara intre 6PM si 8PM. In fiecare Miercuri seara este timp de inchinare a tinerilor numai in limba engleza. De asemenea, tot la doua saptamani avem Kids Church tot in limba engleza. Adresa biserici este: 2075 E. Long Lake Rd. – Troy, Michigan 48085 – phone: 248-740-7507, or go online at: http://betezda.com/ . Anunt facut de fratele „Dorin Pele”, membru a acestei biserici, evanghelist si redactor al postului: „Romanian Christian Media” www.christ4ro.com . „Va multumim iubiti fratii”, Domnul Isus s-a va rasplateasca cu viata vejnica. 

Stimati frati de la redactiile si site-urile crestine! Va rugam in numele Domnului Isus, sa publicati anuntul nostru, prin toate mijloacele posibile. Am dori ca toti tinerii si parinti crestini romani din aceste orase, doritori de-a asculta mesajul Evangheliei atat in romaneste cat si-n limba engleza, sa afle despre acest: „Good News”. Va multumim anticipat si din inima, pentru suportul si dragostea dumneavoastra fata de generatia tanara. Dumnezeu sa va dea mult succes in tot ceia ce faceti pentru comunitatea romana. Sa va rasplateasca cu viata vesnica munca dumneavoastra. Multa pace va dorim. 

Pentru mai mult detalii, puteti intra si pe blog-ul nostru: http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/

Check Also

Live Conferece, Agape Bible Church

Name: Live Conference. When: Oct. 24-25 Where: Agape Bible Church- SE 52nd and Stark Portland , Or. Time: 6:30 …

2 comments

 1. Iubiti frati! romani va rugam s-a cititi:

  „Raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2008”

  Stimati frati!!. S-au implinit doi ani de la formarea acestei miscari crestine, care si-a propus ca obiectiv: salvarea tinerilor romani din Statelele Unite si Canada. Datorita interesului mare pe care-l vedem in fratii nostri romani, prin sutele de scrisori primite cu privire la aceasta lucrare, ne simtim obligati sa va dam raportul progresului nostru pe anul 2008. Pentru cei care cititi pentru prima data articolele legate de: „Drama Tinerilor Romani din America”, am vrea sa va spunem:…..

  Va rugam s-a intrati la adresa de mai jos si s-a Cititi in continuare articolul: Va multumim.

  http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/2009/01/raportul-tinerilor-romani-americani-pe.html
  or: http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/

 2. Stimati fratii romani!!! Desi nu credeam ca v-om mai reveni vre-o data in lumea virtuala, pentru a va cere atentia si a sta de vorba cu dumneavoastra despre situatia tinerilor din bisericile romane. In ultima vreme, datorita unor incidente intamplate recent si la dorinta unor frati, ne simtim obligati ca sa va scriem din nou, pentru a va tine la curent cu lucrarea si situatia critica a generatiei tinere din bisericile noastre din America si Canada. Cu regret aflam, ca dupa retragerea noastra din lucrare, o parte dintre „lideri bisericilor romane” care obijnuiau ca sa mai dea din cand in cand predica si-n limba engleza, au suspendat in totul aceste programe. Datorita acestui fapt, mai multi dintre membrii bisericilor romane foarte ingrijorati, si-au exprimat dorinta ca sa revenim din nou pentru a-i ajuta, in aceasta activitate delicata de salvare a tinerilor din bisericile dansilor. Din cate ne spun dumnealor, „in ce priveste salvarea tinerilor pentru Cer”, cele 17 biserici romane din America si Canada, care dau predica si-n limba engleza de pe lista noastra, au fost si sunt cele mai mari succese ale bisericilor romane din ultimi 40 de ani. Cu bucurie aflam, ca foarte multi tinerii la ora actuala se bucura de aceste programe, si insista ca si-n celelalte biserici romane sa se faca aceasta lucrare. Si pentru faptul, ca dansi considera activitatea noastra un succes, cei mai multi si-au exprima dorinta: „ca sa revenim din nou in lucrare cel putin pentru o perioada oarecare de timp, pana cand o alta grupare de tinerii sinceri pentru Dumnezeu si lucrarea Lui, se vor pregati ca sa preia aceasta activitate”. Aflam ca atat frati mai in varsta cat si generatia tanara doresc mult: „ca predicile si-n limba engleza in scopul salvari tinerilor pentru cer, sa nu mai dispara niciodata din bisericile romane din America si Canada”. Singurul lucru care acesti frati le cere pastorilor romani este: „ca o data pe saptamana, de preferinta duminica seara, sa accepte sa se predice si-n limba enleza cel putin 30 de minute, pentru ca tinerii sa intelega cuvantul si legile Lui Dumnezeu predicat in aceste biserici”.

  Desi cei multi dintre noi deja s-au retras, si nu mai vor ca sa se mai implice in aceasta activitate stresanta din bisericile romane; la dorinta acestor frati care ne-au solicitat ajutorul, cei cativa dintre noi cei ramasi prin aceste biserici, ne-am hotarat ca in limitele posibilitatilor sa mai ajutam aceasta lucrare. Datorita responsabilitatilor aparute recent in viata celor mai multi dintre noi (familie, copii si alte obligatii), noi le vom acorda sprijinul acestor frati, doar pentru o perioda oarecare de timp; pana cand v-om reusi ca sa introducem si sa formam alti tinerii romani, care vor prelua aceasta activitate. Desigur pe viitor, atat noi cat si acesti tinerii, v-om evita comfruntarile pe internet sau in particular cu pastori si frati romani, (motivul esential pentru care, in urma cu cinci luni am abandonat aceasta lucrare). Din experientele noastre va putem spune, ca toate aceste lupte duse cu fratii romani, au produs si produc rani adanci si-o confuzie totala in sufletele celor mai multi tineri adolescenti, iar pierderile sunt catastrofale. Cu toate ca alti tinerii vor ca sa preia aceasta misiune, parerile noastre in ce priveste aceasta lucrare, raman aceliasi: „Noi credem, ca-n aceste tari libere, in care atat conducerea statului cat si poporul se lupta si respecta drepturile omului, este gresit ca generatia tanara din bisericile romane, sa ingenuncheze si sa apeleze la mila si dragostea oamenilor”. Asa cum am invatat din Cuvantul Lui Dumnezeu: mila, dragostea si bunatatea oamenilor l-au rasticnit pe Cristos. Din experientele noastre din ultimi cinci ani va putem spune: „ca daca Dumnezeu nu va interveni ca sa ajute acesti tineri in lucrare, mila si dragostea fratilor nostri din bisericile romane, negresit ca va rastigni din nou si aceasta generatie tanara, care acum se ridica prin bisericile romane.

  Orcum, toate acestea sunt constatarile si parerile noastre personale, care la ora actuala conteaza mai putin. In ce priveste activitatea de viitor, aceasta lucrare va ramane la deciziile si constatarile celor care se vor inrola in aceasta actiune de lupta continua, pentru salvarea tinerilor. In ce ne priveste pe noi cei care am inceput aceasta lucrare, majoritatea ne simtim obligati in fata Lui Dumnezeu, ca sa le spunem acestor tinerii in detalii cu lux amanunte, tot ceia ce-i asteapta si ce au de facut pentru obtinerea succesului. Deasemenea ne v-om stradui sa le explicam foarte detailat, toate motivele „reale” pentru care cei mai multi dintre lideri bisericilor romane si uni dintre frati noastri, nu vor sub nici o forma ca sa ajute generatia tanara. In incheerea acestui anunt, facem un apel catre toti frati romani de pretutindeni „ca sa ne ajute in rugaciune”, pentru ca Dumnezeu sa binecuvanteze aceasta lucrare si El sa calauzeasca acest tinerii incepatori, in aceasta misiune mare de salvare a generatiei tinere. In ce priveste fratii care ne-au scris, cat si tinerilor si parintilor care se vor implica in aceasta lucrare, noi ii rugam ca sa ne scrie prin e-mail putin mai detailat, parerile si pozitia dansilor cu privire la aceasta misiune. In raport de numarul de frati si surori care ne vor scrie si daruirea dansilor in lucrare, noi v-om hotara ce este de facut si care sunt solutiile cele mai eficiente, pentru ca aceasta lucrare sa propaseasca, iar tinerii sa-si primeasca hrana necesara pentru a putea suparavetui spiritual prin bisericile romane. Noi va multumim tuturor pentru atentie, si speram intr-o cooperare cat mai mare. Credem, ca la ora actuala numai exista nimeni care sa nu realizeze, ca daca nu se va face nimic in curand generatia tanara se va pierde pentru todeauna, iar cele mai multe dintre bisericile romane din America si Canada, vor ajunge sa se inchida. Multa pace va dorim.

  Tinerii Romani Americani
  http://tineriromaniamericani.wordpress.com/
  tineriiromaniamericani@…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *