Home / Stiri Externe / Un creștin este amendat pentru citirea Bibliei în propria sa casă

Un creștin este amendat pentru citirea Bibliei în propria sa casă

TURKMENISTAN. – Un lider creÈ™tin, care a abandonat islamul, a fost amendat pentru că a citit Biblia acasă. Potrivit autorităților, el avea permisiunea să citească cartea sacră doar in interiorul unei biserici.

Akhmad este un fost musulman care locuiește în Turkmenistan, o țară situată în Asia Centrală, unde majoritatea populației este musulmană, predominant sunni. Cu toate acestea, ar fi greșit să numim țara o națiune musulmană.

Potrivit organizației Open Doors, după 70 de ani de ateism în perioada sovietică, ei au lăsat o influență profundă în regiune. Cu toate acestea, „persecuția este severă și națiunea este in pozitia 19 în Lista Mondială a persecuției 2018“, subliniază grupul de luptă pentru creștinii persecutați.

Akhmad a fost amendat pentru că a citit Biblia acasă. El a susținut că un polițist local a venit la el acasa și a spus că are nevoie de informații din pașaportul său. În acel moment a văzut Biblia pe care o citea Akhmad și l-a amendat pentru ca avea Biblia.

Akhmad chiar a încercat să argumenteze în favoarea sa, deoarece codul statului turkmen permite creștinilor sa citesca Biblia acasă, poliția a răspuns că el ar trebui să citească Biblia doar în biserica.

Potrivit liderului creștin, polițistul a subliniat că nu poate avea o Biblie acasă.

ÃŽn Turkmenistan nu există libertate de presă sau religie, iar populaÈ›ia nu are libertatea de a călători în străinătate, potrivit Open Doors. „Acolo, bisericile se întâlnesc în secret, în case” afirma Acontecercristiano.net

Check Also

Simbolul Parisului nu va mai fi la fel. Unul dintre primele 10 monumente ale lumii va primi un ZID de sticlă antiglonţ

Simbolul Parisului nu va mai fi la fel. Unul dintre primele 10 monumente ale lumii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *