Home / Evenimente Crestine / Ziua Nationala de Rugaciune pentru Romania 2009

Ziua Nationala de Rugaciune pentru Romania 2009

Duminica 22 februarie 2009 se va celebra Ziua Nationala de Rugaciune pentru Romania. Este al cincilea an consecutiv cand credinciosii se unesc, fiecare in bisericile locale, cu un scop unic – apropierea de Dumnezeu in rugaciune pentru binecuvantarea poporului roman!
Rugaciunea Tatal nostru este tema evenimentului din 2009.
Imaginati-va o Romanie aparte in care in cel putin 1000 de biserici, de dimineata si la lasarea serii, credinciosii inalta cu putere rugaciunea : Doamne, binecuvinteaza Romania !

Din 2006, romanii aflati peste hotare au ales sa fie in ruga cu noi pentru tara tuturor romanilor… Le multumim !

 

Anul acesta ne rugam in mod special pentru situatia economica a Romaniei.
Motivele principale de rugaciune sunt ca :
Romania sa devina o tara crestina, nu doar sa se declare. Romania sa Il recunoasca pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitor personal. Presedintele tarii – sa fie si un om al lui Dumnezeu. Guvernul – sa fie o institutie care sa se bazeze pe Biblie in luare deciziilor. In Parlamentul si Camera Deputatiilor Adevarul si Dreptatea sa se distinga zilnic. Prefecturile tarii sa oranduiasca lucrurile conform Bibliei. Primariile sa fie locuri in care Dumnzeu sa nu fie facut de rusine. Pastorii, preotii, prezbiterii si alti slujitori sa fie oameni calauziti de Dumnezeu. Bisericile sa traiasca in Adevarul Bibliei. Sa se marturisim pacatele personale. Sa marturisim pacatele natiunii si sa cerem Vindecare. Romania sa aiba o presa curata. Invatamantul sa fie la inaltimea cuvenita. Economia tarii sa fie in crestere, bazata si pe morala crestina.
Organizatori si parteneri : Bisericile Evanghelice din Romania, Alege Viata, Alfa Omega TV, Credo TV, Radio Vocea Evangheliei, CAV si alti parteneri media din strainatate.

Check Also

„Kalahari New Hope” la Suceava

3 comments

 1. O initiativa binevenita

 2. Dr. Gheorghe P. Budau

  RUGACIUNEA MEDICULUI CRESTIN
  Doamne Isuse
  Medic divin , care în viaţa pământească ai demonstrat o predilectie si o iubire specială pentru cei care suferă şi care cred in misterul de vindecare, ajuta-ne sa ne pregătitm ca intodeauna sa amelioram suferintele fraţilor nostri. Constienti de mare misiune pe care ne este încredinţată, fa ca în îndeplinirea de zi cu zi a serviciului, sa fim un instrument de milostivire si dragoste. Luminează mintea noastră, ghideaza mâinile noastre, fac ca in inimile noastre sa avem diligentă şi compasiune. Asigura-ne că în fiecare pacient stim cum sa discernem caracteristicile creatiei divine.
  Tu, care esti Calea, da-ne darul de a afla cum să vă imitem in fiecare zi ca medici, nu numai corpul, dar a toată persoana, ajutând pe cei care sunt bolnavi pentru a păşi cu încredere pe parcursul vietii lor pământeşti până în momentul întâlniri lor cu Tine. Tu, care esti Adevarul,da-ne darul înţelepciunii şi ştiintei, pentru a patrunde taina a persoanei umane şi destinul ei transcendent ca noi sa ne apropiam de ei, pentru a descoperi cauzele bolilor şi de a găsi căile de vindecare cele mai decvate. Tu, care esti Viaţă, da-ne darul de predicare şi marturisire a “Evanghelie vieţii” in profesia noastea, pentru a apăra întotdeauna,viata de la conceptie la sfârşitul ei natural, precum şi de a respecta demnitatea fiecarei fiinţe umane , în special a demnităţii celor mai slabi care au cea mai mare nevoie. Fă-ne Doamne, Samariteni Buni , gata să acceptam, sa tratezam,sa consolam pe cei care ii întâlnim în activitatea noastră. Urmand exemplul sfântilor medici, ajuta-ne, sa oferim o generoasă contribuţie la perfectionarea constantă a structurilor de ocrotire a sănătăţii. Binecuvântează studiile noastre şi a profesiei noastre, cercetare şi scoala medicala. În sfârşit, acorda-ne intotdeauna darul iubirii de a servi pe fraţii nostri bolnavi ca la sfârşitul pelerinajului nostru pamantesc sa putem contempla intalnirea cu Tine in glorioasa Imparatie de bucuria şi pace veşnică. Amin.
  Adaptare dupa rugaciunea mediculu catolic

  dr.Gheorghe P.Budau Deva 21.02.2009

 3. 21 februarie 2009
  O rugaciune pentru Romania 2009
  Parinte ceresc,stapanul si carmuitorul atotputernic si preinalt al lumii intregi,care privesti de pe tronul tau spre toti locuitorii pamantului,tie ne inchinam si pe tine te rugam din inima, cauta cu ingaduinta si binecuvanteaza ROMANIA si umple iminile romanilor cu darul Spiritului tau. pentu ca toti sa umble in caile tale. Darueste-le lor darurile ceresti cu prisosinta;da-le viata lunga cu sanatate si belsug;si apoi ajuta-le ca dupa aceasta viata sa ajunga la bucuria si fericirea vesnica; prin darul Domnului nostru Isus Cristos.Amin. Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *