Home / Stiri Externe / Olanda a propus sinuciderea asistată, celor care sunt „obositi de viață”

Olanda a propus sinuciderea asistată, celor care sunt „obositi de viață”

 

Guvernul își propune să se extindă accesul la eutanasie, în cazurile în care nu există nici un fel de boală. partidele creștine se opun.
Guvernul olandez propune extinderea limitelor eutanasiei si a da posibilitatea de a muri pentru cei care  simt ca viața lor „s-a împlinit” și simt că nu mai au „dorința de a continua să trăiască.” Guvernul olandez a decis să meargă mai departe în ciuda faptului ca in  februarie anul trecut un grup de lucru independent face o analiză critică a bătrânilor,referitor la sinuciderea  asistata, unde au sfatuit oprirea eutanaziei  în unanimitate. Pe data de 26 octombrie, o moțiune de cenzură a fost depusă în Parlament de către Partidul Olandez reformat (PSC) și ChistenUnie, dar nu a fost aprobata.

În prezent, practica eutanasiei este legală în Țările de Jos numai în cazul în care situația îndeplinește criterii stricte. Legea din 2002 prevede ca pacientul face o cerere unde  poate fi acceptată numai în cazul în care suferința este grea de suportat și nu există nici o perspectivă de îmbunătățire. Medicul ar trebui să se asigure că nu există nici o alternativă rezonabilă și un al doilea aviz este întotdeauna necesară. Ministrul sănătății și justiției, pe de altă parte, a propus sinuciderea asistată pentru „cei care simt că viața lor a fost finalizată”, iar ei vor doar să moară. „Ei ar trebui să poată să moară cu demnitate”, au spus într-o scrisoare Parlamentului olandez la începutul lunii octombrie. Comisiei Schnabel, un grup de lucru independent comandat de guvern pentru a studia posibilitatea extinderii eutanasiei, a publicat raportul în februarie și sfătuiți să nu o faca. Descoperirile lor au surprins și înfuriat susținători  „pilulei pașnice”, care ar permite oamenilor să moară fără ajutorul unui medic. Ei au văzut ca un eșec sau ca o miscare  de guvern conservator. Raportul a subliniat importanța implicării medicilor în proces și a avertizat împotriva riscurilor de abuz.

ALEGERI

In luna martie 2017  tema este expusa pe agenda politică și este probabil să fie folosite în campania pentru viitoarele alegeri naționale din martie 2017. Astfel, guvernul va veni cu un proiect de lege, deși acesta nu va fi aprobat suficient de repede înainte de alegeri. „Afiseaza sondajele actuale, partidele creștine și CDA ChristenUnie joacă un rol important în formarea noului guvern. In acest caz, proiectul de lege nu a putut părăsi guvernul în următorii ani. ” O sursă apropiată explică la ChristenUnie. „Chiar acum, există o majoritate în parlament  în favoarea acestui proiect de lege.” Partidul D66 a inceput deja proiectul de propunere.

ÎNGRIJORĂRI

Gert-Jan Segers, ChristenUnie lider de partid politic în parlamentul olandez, a declarat în prospectul său 31 octombrie: „Este trist de remarcat faptul că unii oameni în vârstă simt că viața lor nu are nici un sens. Aceasta nu este o idee spontană. Este o idee care provine dintr-o societate care apreciază foarte puțin la persoanele în vârstă, o societate care îi vede adesea ca o povară. ” De asemenea, Comisia a declarat că Schnabel se tem de o „pastila” pentru „o viață completă” a deschis posibilitatea de a crește utilizarea abuzivă a acestei și a pus decizia în mâinile oamenilor fără experiență medicală.

La 26 octombrie , fostul politician olandez al Partidului Creștin Democrat CDA Franz Josef van der Heijden sa sinucis împreună cu soția sa, care suferea de cancer si a solicitat eutanasia. Avea 78 de ani și soția lui 76. Ei au decis să moară împreună acasă, înconjurat de familia sa. „Unul ar trebui să poată decide când să pună capăt vieții”, au spus într-o scrisoare reclamante fata de  legea în vigoare privind eutanasia, dar, de asemenea, cu privire la deteriorarea serviciilor de sănătate în Țările de Jos. „Oamenii care nu sunt bolnavi, dar descoperă că viața lor nu are nici un sens ar trebui să poată  decidă dacă mor.”
Citește mai mult: protestantedigital.com

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieţele financiare din Europa, și nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *