Home / Stiri Externe / Olanda a propus sinuciderea asistată, celor care sunt „obositi de viață”

Olanda a propus sinuciderea asistată, celor care sunt „obositi de viață”

 

Guvernul își propune să se extindă accesul la eutanasie, în cazurile în care nu există nici un fel de boală. partidele creștine se opun.
Guvernul olandez propune extinderea limitelor eutanasiei si a da posibilitatea de a muri pentru cei care  simt ca viaÈ›a lor „s-a împlinit” È™i simt că nu mai au „dorinÈ›a de a continua să trăiască.” Guvernul olandez a decis să meargă mai departe în ciuda faptului ca in  februarie anul trecut un grup de lucru independent face o analiză critică a bătrânilor,referitor la sinuciderea  asistata, unde au sfatuit oprirea eutanaziei  în unanimitate. Pe data de 26 octombrie, o moÈ›iune de cenzură a fost depusă în Parlament de către Partidul Olandez reformat (PSC) È™i ChistenUnie, dar nu a fost aprobata.

ÃŽn prezent, practica eutanasiei este legală în Țările de Jos numai în cazul în care situaÈ›ia îndeplineÈ™te criterii stricte. Legea din 2002 prevede ca pacientul face o cerere unde  poate fi acceptată numai în cazul în care suferinÈ›a este grea de suportat È™i nu există nici o perspectivă de îmbunătățire. Medicul ar trebui să se asigure că nu există nici o alternativă rezonabilă È™i un al doilea aviz este întotdeauna necesară. Ministrul sănătății È™i justiÈ›iei, pe de altă parte, a propus sinuciderea asistată pentru „cei care simt că viaÈ›a lor a fost finalizată”, iar ei vor doar să moară. „Ei ar trebui să poată să moară cu demnitate”, au spus într-o scrisoare Parlamentului olandez la începutul lunii octombrie. Comisiei Schnabel, un grup de lucru independent comandat de guvern pentru a studia posibilitatea extinderii eutanasiei, a publicat raportul în februarie È™i sfătuiÈ›i să nu o faca. Descoperirile lor au surprins È™i înfuriat susÈ›inători  „pilulei paÈ™nice”, care ar permite oamenilor să moară fără ajutorul unui medic. Ei au văzut ca un eÈ™ec sau ca o miscare  de guvern conservator. Raportul a subliniat importanÈ›a implicării medicilor în proces È™i a avertizat împotriva riscurilor de abuz.

ALEGERI

In luna martie 2017  tema este expusa pe agenda politică È™i este probabil să fie folosite în campania pentru viitoarele alegeri naÈ›ionale din martie 2017. Astfel, guvernul va veni cu un proiect de lege, deÈ™i acesta nu va fi aprobat suficient de repede înainte de alegeri. „Afiseaza sondajele actuale, partidele creÈ™tine È™i CDA ChristenUnie joacă un rol important în formarea noului guvern. In acest caz, proiectul de lege nu a putut părăsi guvernul în următorii ani. ” O sursă apropiată explică la ChristenUnie. „Chiar acum, există o majoritate în parlament  în favoarea acestui proiect de lege.” Partidul D66 a inceput deja proiectul de propunere.

ÃŽNGRIJORÄ‚RI

Gert-Jan Segers, ChristenUnie lider de partid politic în parlamentul olandez, a declarat în prospectul său 31 octombrie: „Este trist de remarcat faptul că unii oameni în vârstă simt că viaÈ›a lor nu are nici un sens. Aceasta nu este o idee spontană. Este o idee care provine dintr-o societate care apreciază foarte puÈ›in la persoanele în vârstă, o societate care îi vede adesea ca o povară. ” De asemenea, Comisia a declarat că Schnabel se tem de o „pastila” pentru „o viață completă” a deschis posibilitatea de a creÈ™te utilizarea abuzivă a acestei È™i a pus decizia în mâinile oamenilor fără experiență medicală.

La 26 octombrie , fostul politician olandez al Partidului CreÈ™tin Democrat CDA Franz Josef van der Heijden sa sinucis împreună cu soÈ›ia sa, care suferea de cancer si a solicitat eutanasia. Avea 78 de ani È™i soÈ›ia lui 76. Ei au decis să moară împreună acasă, înconjurat de familia sa. „Unul ar trebui să poată decide când să pună capăt vieÈ›ii”, au spus într-o scrisoare reclamante fata de  legea în vigoare privind eutanasia, dar, de asemenea, cu privire la deteriorarea serviciilor de sănătate în Țările de Jos. „Oamenii care nu sunt bolnavi, dar descoperă că viaÈ›a lor nu are nici un sens ar trebui să poată  decidă dacă mor.”
Citește mai mult: protestantedigital.com

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *