Home / Stiri Externe / Netanyahu: „EducaÈ›ia în Israel trebuie să se bazeze pe Biblie”

Netanyahu: „EducaÈ›ia în Israel trebuie să se bazeze pe Biblie”

ISRAEL -Prim-ministrul  Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat că o revoluție în educația din țară, se poate întâmpla numai în cazul în care există un accent pe studiul Bibliei.

Declarația sa a fost făcută la o reuniune a cabinetului ce a avut loc cu două zile înainte de începerea anului școlar.

„Scopul nostru este de a începe o revoluÈ›ie în educaÈ›ie”, a spus Netanyahu. „Această revoluÈ›ie se bazează pe două lucruri: excelență È™i Sionismul (naÈ›ionalismul evreiesc)”.

Ministrul a explicat că excelența este de a permite tuturor copiilor să-și îndeplinească potențialul lor; bazat pe studiul Bibliei și moștenirea iudaică, sionismul este important să înțelegem de ce evreii sunt în Israel, a raportat Jerusalem Post.

„ÃŽn primul rând trebuie să ne concentrăm pe studiul Bibliei în È™coli”, a spus el. „Noi trebuie să facem un mare efort , acesta este motivul pentru care suntem aici, pentru care am venit pe acest pământ, È™i de ce am ramas aici.”

In plus, Netanyahu spune ca este important de a preda elevilor despre contribuția evreilor la civilizație, precum și cunoștințele istorice generale.

„CunoaÈ™terea este un cuvânt critic. De aceea dorim sa dam tuturor copiilor lui Israel, evrei È™i cei care nu sunt evrei, religioÈ™i È™i laici. Aceasta este baza noii lumi È™i temelia Israelului ca naÈ›iune puternică în lume”, a spus el.

Potrivit sondajului realizat în anul 2011 de către Institutul Central de Statistică al Israelului, 75,3% din totalul populației este format din evrei (5.837.000). Dintre aceștia, 20,5% sunt adepți ai Islamului (1.587.000), iar 4,2% sunt adepți a altor religii  (322.000).

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *