Home / Stiri Externe / Netanyahu: „Educația în Israel trebuie să se bazeze pe Biblie”

Netanyahu: „Educația în Israel trebuie să se bazeze pe Biblie”

ISRAEL -Prim-ministrul  Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat că o revoluție în educația din țară, se poate întâmpla numai în cazul în care există un accent pe studiul Bibliei.

Declarația sa a fost făcută la o reuniune a cabinetului ce a avut loc cu două zile înainte de începerea anului școlar.

„Scopul nostru este de a începe o revoluție în educație”, a spus Netanyahu. „Această revoluție se bazează pe două lucruri: excelență și Sionismul (naționalismul evreiesc)”.

Ministrul a explicat că excelența este de a permite tuturor copiilor să-și îndeplinească potențialul lor; bazat pe studiul Bibliei și moștenirea iudaică, sionismul este important să înțelegem de ce evreii sunt în Israel, a raportat Jerusalem Post.

„În primul rând trebuie să ne concentrăm pe studiul Bibliei în școli”, a spus el. „Noi trebuie să facem un mare efort , acesta este motivul pentru care suntem aici, pentru care am venit pe acest pământ, și de ce am ramas aici.”

In plus, Netanyahu spune ca este important de a preda elevilor despre contribuția evreilor la civilizație, precum și cunoștințele istorice generale.

„Cunoașterea este un cuvânt critic. De aceea dorim sa dam tuturor copiilor lui Israel, evrei și cei care nu sunt evrei, religioși și laici. Aceasta este baza noii lumi și temelia Israelului ca națiune puternică în lume”, a spus el.

Potrivit sondajului realizat în anul 2011 de către Institutul Central de Statistică al Israelului, 75,3% din totalul populației este format din evrei (5.837.000). Dintre aceștia, 20,5% sunt adepți ai Islamului (1.587.000), iar 4,2% sunt adepți a altor religii  (322.000).

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieţele financiare din Europa, și nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *