Home / Stiri Externe / Avertisment pentru americani. Evitaţi să mergeţi în Europa în această vară!

Avertisment pentru americani. Evitaţi să mergeţi în Europa în această vară!

 

Departamentul de Stat al SUA a lansat o notă urgentă de avertisment pentru americani, în ceea ce priveşte posibila ameninţare a atacurilor teroriste, desfăşurate de adepţii Statului Islamic (ISIS) pe întreg continentul european, în această vară.

În avertisment, oficialii au spus că jihadişti înarmaţi ar putea ataca cele mai importante obiective turistice, restaurante, centre comerciale şi puncte centrale de de transport, cum ar fi aeroporturi şi gări.

Aceştia au declarat: „Alertăm cetăţenii SUA cu privire la riscul de potenţiale atacuri teroriste din Europa, care vizează evenimente majore, obiective turistice, restaurante, centre comerciale şi de transport”.

„Numărul mare de turişti care vizitează Europa în lunile de vară va fi o ţinta majora pentru planificarea unor atacuri teroriste în locuri publice, mai ales la evenimente importante”.

Avertismentul este postat în mod vizibil pe site-ul Departamentului de Stat al SUA, cu mesajul: „Departamentul de Stat avertizează cetăţenii SUA de riscuri potenţiale de călătorie în toată Europa, în urma mai multor atacuri teroriste, inclusiv atacurile din 22 martie de la Bruxelles, revendicate de către ISIS”.

Se preciează că turneul de fotbal Euro 2016 şi evenimentul de ciclism Tour de France ar putea fi „ţinte potenţiale” pentru atacatori jihadişti, care caută să facă ravagii.

De asemenea, Ziua Mondială a Tineretului Bisericii Catolice, care va atrage 2,5 milioane de creştini din întreagă lume la Cracovia, în Polonia, la sfârşitul lunii iulie, ar putea fi o ţintă.

Oficialii americani au cerut turiştilor să ia în considerare riscul de a călători în Europa şi recomandă celor care o vor face să „dea dovadă de vigilenţă şi să evite locurile aglomerate”, relatează Express.co.uk, citând Departamentul de Stat al SUA.

Sursa: ziarulromanesc.net

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieţele financiare din Europa, și nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *