Home / Resurse Crestine / Articole / Noi presiuni pentru „educație sexuală completă”, la nivel internațional
Sex education

Noi presiuni pentru „educație sexuală completă”, la nivel internațional

 

Bătălia pentru mințile și inimile copiilor și tinerilor a fost reaprinsă (nu că s-ar fi stins vreo clipă!) în urmă cu câteva zile, când filiala europeană a Planned Parenthood (IPPF European Network) a lansat o nouă campanie de promovare a educației sexuale comprehensive (complete, explicite) intitulată „Know it, Own it! Your Sexual Rights Matter!” („Cunoaște-l, recunoaște-l/exercită-l! Drepturile tale sexuale contează!”)

Spicuim din anunÈ›:

Campania subliniază că educația sexuală în lume este „prea puțină, prea târziu și prea biologică” și arareori acoperă informație științifică completă sau se ocupă de „călătoria” personală, emoțională și culturală a tinerilor, care poate modela felul în care ei aleg să-și trăiască viețile.

Campania îndeamnă guvernele și legiuitorii să întărească politicile privind educația despre sexualitate pentru a îmbunătăți drepturile omului ale tinerilor din lume. Tinerii au nevoie de și merită informații și educație despre sex și sexualitate.

Când ești sigur pe corpul tău, când ești sigur de tine însuți, vei fi fericit și sănătos. Este alegerea TA și dreptul TĂU.

Câteva remarci privind acest anunț:

conține aceeași mantră cu care promotorii educației sexuale ne-au obișnuit (vei fi fericit dacă faci ce îți spunem noi);
„prea biologică” = „prea puțin ideologizată”;
limbajul gravitează exclusiv în jurul dorințelor și sentimentelor tânărului;
nici o referire la familie și părinți ca educatori ai tinerilor și copiilor;
apar din nou referințe la drepturi inexistente („drepturile sexuale și reproductive” fiind o invenție a șarlatanilor de tipul Planned Parenthood).
O listă a materialelor emise de International Planned Parenthood Federation (IPPF) legate de „educația sexuală comprehensivă” poate fi găsită aici: http://www.ippf.org/youthhub/CSE.html

Reamintim că activitatea Planned Parenthood ar trebui să fie de prim interes pentru părinții români responsabili. Prin organizația centrală cu sediul în SUA cât și prin filialele sau afiliatele sale (în România, Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală – SECS), PP este principalul agent de promovare a reeducării tinerilor prin intermediul programelor de „educație sexuală”, derulate în parteneriat cu instituțiile de stat sau internaționale din întreaga lume.

România a rămas unul din puținele state europene fără astfel de programe oficiale și obligatorii în școli. Din acest motiv, așa cum relatăm de câțiva ani, presiunea asupra factorilor de decizie pentru introducerea „educației sexuale” în școli crește permanent.

Cine este Planned Parenthood: Planned Parenthood expus

Parteneriatul PP – Uniunea Europeană: Faci comerț cu copii avortați? Nicio problemă, pentru Comisia Europeană

Cum împinge Planned Parenthood „educația sexuală” pe agenda politică din România:

Cum va arăta „educația sexuală” pregătită la ministerul Sănătății: „Dreptul” copiilor la „plăcere sexuală”, eludarea autorității parentale și obligația Statului de le a facilita copiilor exercitarea unor „drepturi” care nu există
Dihonia cu „educația sexuală” a intrat și în guvernul Cioloș (I). Planned Parenthood „moderează dezbateri” la Ministerul Sănătății
Aceste subiecte și pericole extrem de reale sunt complet ignorate de mass media.

Sursa: culturavietii.ro

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *