Home / Resurse Crestine / Articole / De ce au confiscat curcubeul?

De ce au confiscat curcubeul?

 

Istoria curcubeului este una interesanta. Curcubeul a aparut dupa primul ciclu de disparitie a civilizatiei de pe fata pamantului.

Dupa ce paharul maniei divine s-a umplut, cu imoralitate si practici anormale, a fost nevoie de o revarsare a apelor si o purificare a lumii. Apele i-au inecat pe oamenii razvratiti impotriva Creatorului lor, iar astazi, fosilele stau marturie pentru existenta potopului din vremea lui Noe.

Furtuna a trecut, iar pe cer a aparut curcubeul, ca semn al promisiunilor divine. Un legamant pe care Dumnezeu l-a facut cu omul si de care noi ne bucuram, fiindca Dumnezeu se tine de cuvant si o va face indiferent de vremuri!

Dar ce s-a intamplat cu acest simbol? Atunci a aparut dupa dezastru, ilustrand promisiunea lui Dumnezeu ca nu va mai nimici prin apa. Insa folosirea lui intr-un mod clandestin, in aceste vremuri tulburi, de minoritatile care isi cer drepturile, denota un tupeu exagerat.

Aparitia lui pe strazi, in stegulete fluturate ostentativ tot mai des, confiscarea lui ne face sa strigam cu vocea infundata si stinsa, dar nu ne aude nimeni… Vorbim fara sa fim auziti: „Doar Dumnezeu are dreptul acesta, dreptul de a-l arbora pe cer, curcubeul este al Lui.”

Ce a facut omul? Si l-a insusit intr-un mod abuziv! Ce nu stie omul este ca va fi batut cu armele lui in final. Acest curcubeu prevesteste iminenta distrugere a oamenilor de pe fata pamantului, de data asta prin foc.

De fapt, vorbim de al doilea ciclu de disparitie a civilizatiei neascultatoare. Intotdeauna cand oamenii au calcat in picioare rabdarea lui Dumnezeu infaptuind lucruri scarboase, a sosit si pedeapsa divina. Parca acest flagel mondial nu mai poate fi oprit, coboara cu viteza pe tobogan; tara dupa tara ingenuncheaza in fata curcubeului confiscat si falsificat de gruparile minoritare.

Liderii mondiali, sub pretextul eradicarii discriminarii, au ajuns sa aprobe manifestari greu de priceput de mintea unui crestin practicant.

Cititorii Scripturii stiu ca zile bune nu vor mai fi, ele au apus, vremurile de libertate religioasa sunt pe sfarsit, conflicte inter-religioase vor fi cu gramada, crestinii vor fi acuzati de primivism, subcultura si o intoarcere in timp. Devenin paria societatii si vom fi acuzati de tot raul ce ni se intampla, precum au fost crestinii din timpul domniei lui Nero.

Da, crestinii trebuie sa se intoarca in timp. Sa priveasca la Creatorul care a asezat lucrurile intr-un mod normal. Crestinii trebuie sa constientizeze ca traiesc intr-o lume anormala, care grabeste potopul maniei divine!

Asadar, sa ramanem de neclintit cand e vorba de principii si valori. Nu negociem cu nimeni, nimic. Curcubeul este al Domnului, el ne vorbeste de pace si siguranta prin ascultarea de El. Asa trebuie sa ramana! Pentru noi, curcubeul este finalul catastrofelor, pentru ei este prevestirea unui dezastru iminent.

Au transformat legamantul de pace intr-un blestem, fiindca si-au permis sa aduca blasfemie divinitatii. Noi sa ramanem la curcubeul Domnului, semnul folosit si astazi de Dumnezeu, elementul care leaga cerul de pamant si apare dupa o furtuna, dupa o ploaie, ca o certitudine a binecuvantarilor! Pastrati in suflet semnificatia originala a curcubeului!

Dumnezeu e singurul care are dreptul sa-l arboreze!

Pastor Sorin Dumitru Cigher

Sursa: afirmativ.com

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *