Home / Stiri Externe / „Turcia nu va intra în UE din cauza islamofobiei”

„Turcia nu va intra în UE din cauza islamofobiei”

 

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan sustine ca Uniunea Europeana intra într-o noua era, după referendumul pentru Brexit, si avertizează ca vor mai exista si alte “despărțiri”, daca UE nu ia măsuri.

“Vad aceasta decizie luata de poporul britanic ca pe inceputul unei noi ere pentru Marea Britanie si Uniunea Europeana”, a declarat presedintele Turciei, citat de Daily Star.

Erdogan nu a ratat ocazia sa precizeze ca, din punctul sau de vedere, Uniunea Europeana are de fapt o problema, nu Turcia, care inca nu a fost primita, sau Marea Britanie, care tocmai a decisa sa paraseasca proiectul european.

“Turcia isi va ocupa in mod natural locul in cadrul uniunii, daca UE isi va analiza cu sinceritate situatia si va lua cat mai repede masurile necesare. Daca nu, daca UE va continua pe acelasi drum, noi despartiri vor fi inevitabile in scurt timp”, a spus Erdogan.

Turcia a aplicat pentru aderarea la UE in 1987, dar a inceput discutiile necesare abia in 2005 si de atunci inca nu a reusit sa intre in Uniunea Europeana, spre nemultumirea lui Erdogan, care ameninta ca va face si el un referendum, ca sa-i intrebe pe turci daca mai are vreun rost sa continue pe acest drum.

“Este vorba despre islamofobie, acesta este motivul pentru care ne tot amana”, a rabufnit Erdogan, care s-a suparat si pe David Cameron, premierul britanic, care a spus in timpul campaniei pentru referendum ca Turcia nu va intra in UE mai devreme de anul 3000.

“Cum spunea? Turcia nu va adera inainte de anul 3000? Si ce s-a intamplat? El n-a rezistat nici trei zile”, a spus Erdogan, dupa ce Cameron a fost nevoit sa-si anunte demisia, in urma referendumului care scoate Marea Britanie din UE.

V.D.

Sursa: www.napocanews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *