Home / Tineri / Esti diferit, pentru ca esti unic

Esti diferit, pentru ca esti unic

 

Ești un model unic, frumuseţea ta este unică şi mai presus de toate, Dumnezeu te consideră important şi valoros.

Dacă nu știai acest adevăr – te felicit pentru că tocmai ai aflat! Dar, dacă știai acest lucru și te-ai comportat ca și cum nu ar fi aşa, dacă ai avut mai multe zile posomorâte în loc de zile însorite, din cauză că te-ai comparat cu alţii, ai încercat să îi copiezi, de fapt, în acele zile nu ai fost mulţumit de felul în care Dumnezeu te-a creat şi nici de ceea ce ţi-a oferit, aşadar, lasă acest articol să fie o inspiraţie pentru tine.

Se spune că înţelegerea este cheia cunoaşterii şi din acest motiv, voi continua mai profund, prin a evidenţia şi a celebra unicitatea fiecărui individ în parte.

Poate că îţi este greu să crezi, dar nicio persoană din întreaga lume nu gândeşte ca tine. Absolut nimeni! De aceea, tu vei privi lumea într-o manieră unică şi tot astfel, vei percepe viaţa şi lucrurile din jurul tău. Modul în care interacţionezi cu ceilalţi, cum trăieşti zi de zi, alegerile pe care le faci, importanţa pe care o acorzi anumitor lucruri, toate acestea sunt legate strict de persoana ta.

Nu contează cât de multe ai în comun cu alte persoane, sunt mult prea multe diferenţe care îţi atestă unicitatea şi fiind unic, ceea ce spui şi ceea ce faci, contează!

Compară-te doar cu tine însuţi

Cel mai bun lucru este să te compari cu tine însuţi şi nu cu alţii! Cel mai bun proiect la care să lucrezi în mod constant şi îl îmbunătăţeşti continuu, eşti chiar tu! Gândeşte-te la cine eşti acum şi cum ai evoluat în ultimii 2 ani, de exemplu. Dacă priveşti în retrospectivă, pune-ţi aceste întrebări: Cum mi-am petrecut timpul? L-am irosit sau l-am folosit? Ce abilităţi am dobândit în acest timp? Mi-am fixat anumite obiective, am depus eforturi pentru a le atinge?

Cel mai benefic lucru, pentru noi înşine, este autodepăşirea. Atunci când te compari cu alte persoane, nu faci altceva decât să iroseşti timp şi energie, în încercarea de a fi aşa cum ţi se pare că sunt ceilalţi. Şi da, ţi se pare! De obicei, îi percepem pe ceilalţi din exterior, într-un mod subiectiv, nicidecum obiectiv.

Poți să fii de succes doar dacă ești tu însuți. Marile personalități, oameni cu renume, au ajuns să aibe un astfel de statut pentru că și-au scos în evidență stilul și calitățile proprii. Ei au reușit să fie originali. Nu încerca să fii o copie a altcuiva, de fapt, nici măcar nu-ți dorești asta. Urmează aceste sugestii simple şi vei înlătura tristețea “falsă”, invidia acumulată în mod greșit, amărăciunea și minciuna care se ascunde în spatele acestor sentimente.

Frumusețea întotdeauna vine din interior. Nu contează cât de frumos te-ai îmbrăcat sau cât de mult ai petrecut în faţa oglinzii, sau câte farduri ai folosit, nimic din toate acestea nu pot ascunde sentimentele tale. Ce se află în inima ta, nu se va ascunde, ci va ieși la exterior și va acoperi toată “frumusețea împrumutată”. Așa că, nu te mai strădui să fii altfel, caută să fii tu şi lasă-L pe Dumnezeu să te înveţe zilnic ce să faci!

Vorbește frumos despre tine.

Sunt original, sunt capabil, sunt înzestrat cu calităţi pe care nu le are nimeni. Pot să perseverez și să fiu o persoană mai frumoasă, pe dinăuntru și pe dinafară. Vreau să-i privesc pe ceilalți cu ochi buni, astfel încât eu însămi să devin cu adevărat fericit. Dumnezeu m-a creat perfect, El nu face greșeli. De aceea, nu am nici un motiv să cred altceva.

Câteodată repetiţia este de folos: Evită să te compari cu alţii

De multe ori, ai descoperit că sunt persoane cu care te-ai comparat sau ți-ai dorit să fii ca ele și după ce le-ai cunoscut mai bine, i-ai mulțumit lui Dumnezeu că nu ești așa și că viața ta este mult mai bună. Este bine să fii o persoană cu un moral ridicat, puternică, plină de pozitivism; Vindecă-te de obiceiurile greșite și ajută-i și pe ceilalţi să o facă, prin exemplul tău.

Nimic bun nu iese la suprafață dacă sufletul tău este plin de amărăciune, iar asta se transformă în răutate, invidie, vorbe urâte… iar, vorbele au o mare putere. Au putere de binecuvântare (a cuvânta de bine, a vorbi de bine, a susține, a aproba, a aduce fericire și prosperitate) și au putere de blestem (a cuvânta de rău, a defăima, a ocărî, a condamna la nenorocire). Oare știai că te poți condamna (tu însuți) la nenorocire dacă rostești “nu știu să fac asta”, “nu pot să fac asta”, “nu arăt bine”, “nimeni nu mă iubește”, “nimic nu-mi iese”? Dar, știai oare, că dacă spui lucruri bune despre tine, îţi poţi schimba modul de gândire şi ca rezultat, vei dobândi fericrea?

Concentrează-te pe potențialul tău

Dumnezeu a creat o mare diversitate. El ne-a creat pe fiecare într-un mod cu totul diferit. Este bine să găsim exemple de urmat, să avem mentori și să ne dorim să progresăm de-a lungul vieții, însă chiar dacă ne vom însuși anumite trăsături bune, ele se vor manifesta diferit prin personalitatea individuală.

Ce te caracterizează? Ce îți place să faci mai mult? Concentrează-te pe potențialul pe care îl ai și nu pe limitări. Renunță să te tot gândești la slăbiciuni, nu are sens. Personalitățile puternice, cu un nivel înalt de încredere, nu sunt lipsite de puncte slabe, diferența este că acestea se concentrează pe punctele forte.

Transformarea ta este posibilă! Poţi obţine rezultate din ce în ce mai bune, pe măsură ce înveţi, aplici, te disciplinezi, iar astfel, te perfecționezi, te redescoperi – Da Vinci a pictat o singură Mona Lisa, Beethoven a compus o singură Simfonie a V-a. Dumnezeu a făcut o singură versiune a ta. El te-a conceput într-un mod unic pentru un slujbă unică – explorează, precum un căutător de aur, ce este ascuns în tine.

Autor: Diana Caba

Sursa: tineri.betania.ro

Check Also

Seara de tineret la Poarta Cerului – 22 mai 2017

Luni , 22 mai 2017, de la ora 19:00-21:00 , la Biserica Penticostala Poarta Cerului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *