Home / Stiri Externe / Violențe extreme. Sute de musulmani au incendiat casele unor creștini ortodocsi în Egipt

Violențe extreme. Sute de musulmani au incendiat casele unor creștini ortodocsi în Egipt

 

Locuitorii musulmani dintr-un sat aflat la sud de capitala egipteana Cairo au devastat si incendiat sapte case locuite de crestini, in urma zvonurilor despre o relatie intre un barbat crestin si o femeie musulmana, informeaza Associated Press online, citand un comunicat al Bisericii Ortodoxe Copte.

Potrivit lui Anba Makarios, episcopul copt din Minya, politia a ajuns la locul incidentului dupa aproape doua ore de la inceputul atacului si a arestat sase persoane. La incidente au particpat peste 300 de barbati musulmani. Acesta a mai spus ca, anterior atacului, familia barbatului crestin vizat in acest atac a anuntat fortele de ordine in privinta amenintarilor din partea satenilor musulmani, insa nimeni nu a reactionat, scrie Mediafax.

In cadrul unui interviu televizat difuzat miercuri noapte, Makarios a mai declarat ca aceasta criza va fi cel mai probabil rezolvata prin discutii mediate de guvern, in urma carora, crestinii vor fi nevoiti sa accepte conditii „umilitoare” de reconciliere.

Crestinii, care reprezinta in jur de 10 la suta din populatia Egiptului, afirma ca sunt in mod constant discriminati in disputele cu musulmanii, in pofida faptului ca presedintele el-Sissi a declarat ca va incerca sa rezolve unele dintre cererile lor.

Bandele de infractori vizeaza familiile crestine instarite, rapindu-le copiii pentru rascumparare. In ultimii ani s-au inregistrat o multume de cazuri in care minore din familii crestine au fost ademenite de barbati musulmani si fortate sa se converteasca. Crestinii acuza ca, de cele mai multe ori, politia nu depune suficiente eforturi pentru a ii prinde pe raufacatorii musulmani.

Sursa: napocanews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *