Home / Stiri Externe / VIDEO – Atac terorist, chiar în timpul slujbei de Florii! Sunt cel puțin 44 de morți și 119 răniți

VIDEO – Atac terorist, chiar în timpul slujbei de Florii! Sunt cel puțin 44 de morți și 119 răniți

Atac terorist, chiar în timpul slujbei de Florii! Statul Islamic revendică cele două atentate comise în bisericile din Egipt. Sunt cel puțin 44 de morți și 119 răniți

Explozia primei bombe, în biserica din orașul Tanta, a ucis cel puțin 27 de oameni. Alții 78 sunt răniți. „Explozia a avut loc în primele rânduri, aproape de altar, în timpul Liturghiei”, a declarat presei generalul Tarek Atiya, ministru de interne adjunct, conform publicației „Le Figaro”.
Al doilea atentat a fost comis la intrarea într-o biserică din Alexandria. Atacatorul, „echipat cu o centură explozivă”, a încercat să intre în biserica Saint-Marc, unde se afla și Papa Tawadros al II-lea, liderul Bisericii Copte. Polițiștii l-au împiedicat să intre, iar atentatorul s-a detonat, a declarat ministrul de interne.
Această nouă explozie a provocat decesul a cel puțin 17 oameni și rănirea altor 41, potrivit Ministerului Sănătății din Egipt..
Ambele atacuri au fost revendicate de ISIS, printr-o declarație difuzată de agenția de propagandă Amaq.
„Mă rog pentru cei morți și pentru victime”, a declarat Papa Francisc. „Fie ca Domnul să convertească inimile oamenilor care seamănă teroare, violență și moarte și chiar și inimile celor care produc și fac trafic cu arme”, a spus Papa Francisc, la sfârșitul liturghiei din Duminica Floriilor, în fața a zeci de mii de oameni adunați în Piața Sf. Petru, relatează Reuters.

Sursa: activenews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieţele financiare din Europa, și nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *