Home / Stiri Externe / VIDEO – Atac terorist, chiar în timpul slujbei de Florii! Sunt cel puÈ›in 44 de morÈ›i È™i 119 răniÈ›i

VIDEO – Atac terorist, chiar în timpul slujbei de Florii! Sunt cel puÈ›in 44 de morÈ›i È™i 119 răniÈ›i

Atac terorist, chiar în timpul slujbei de Florii! Statul Islamic revendică cele două atentate comise în bisericile din Egipt. Sunt cel puțin 44 de morți și 119 răniți

Explozia primei bombe, în biserica din oraÈ™ul Tanta, a ucis cel puÈ›in 27 de oameni. AlÈ›ii 78 sunt răniÈ›i. „Explozia a avut loc în primele rânduri, aproape de altar, în timpul Liturghiei”, a declarat presei generalul Tarek Atiya, ministru de interne adjunct, conform publicaÈ›iei „Le Figaro”.
Al doilea atentat a fost comis la intrarea într-o biserică din Alexandria. Atacatorul, „echipat cu o centură explozivă”, a încercat să intre în biserica Saint-Marc, unde se afla și Papa Tawadros al II-lea, liderul Bisericii Copte. Polițiștii l-au împiedicat să intre, iar atentatorul s-a detonat, a declarat ministrul de interne.
Această nouă explozie a provocat decesul a cel puțin 17 oameni și rănirea altor 41, potrivit Ministerului Sănătății din Egipt..
Ambele atacuri au fost revendicate de ISIS, printr-o declarație difuzată de agenția de propagandă Amaq.
„Mă rog pentru cei morÈ›i È™i pentru victime”, a declarat Papa Francisc. „Fie ca Domnul să convertească inimile oamenilor care seamănă teroare, violență È™i moarte È™i chiar È™i inimile celor care produc È™i fac trafic cu arme”, a spus Papa Francisc, la sfârÈ™itul liturghiei din Duminica Floriilor, în faÈ›a a zeci de mii de oameni adunaÈ›i în PiaÈ›a Sf. Petru, relatează Reuters.

Sursa: activenews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *