Home / Stiri Externe / UPDATE Atac chimic în Siria: 72 de civili uciși, dintre care 20 de copii (nou bilanț OSDO)

UPDATE Atac chimic în Siria: 72 de civili uciși, dintre care 20 de copii (nou bilanț OSDO)

Bilanțul atacului chimic împotriva orașului sirian Khan Shaykhun a ajuns la 72 de morți, dintre care 20 de copii, potrivit unor noi date ale organizației non-guvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează miercuri AFP.

‘Sunt de asemenea 17 femei printre victime, iar bilanÈ›ul s-ar putea agrava, pentru că sunt persoane date dispărute’, a precizat OSDO care anunÈ›ase anterior 58 de morÈ›i în urma acestui atac.

Aceste zeci de persoane, printre care copii, cu trupurile convulsionate și încercând să respire sub măștile de oxigen, au murit în urma unui raid aerian efectuat marți asupra localității Khan Shaykhun, fief al insurgenților și jihadiștilor din nord-vestul Siriei.

Surse medicale din Khan Shaykhun au relatat că intoxicarea s-a manifestat la victime prin stări de leșin, de vomă și spumă la gură. Fotografii ale militanților arată membri ai Căștilor Albe, forțele de securitate din zonele insurgenților, stropindu-i cu apă pe răniți.

OpoziÈ›ia siriană a acuzat marÈ›i regimul preÈ™edintelui Bashar al-Assad că este responsabil de atacul chimic È™i a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ‘convoace o reuniune de urgență după această crimă È™i să declanÈ™eze imediat o anchetă’.

Atacul a provocat un val de indignare internațională, mai multe țări occidentale declarând vinovat regimul lui Bashar al-Assad.

SUA, Franța și Marea Britanie au prezentat marți seara un proiect de rezoluție în care este condamnat atacul chimic din Siria și se cere de asemenea o anchetă completă și rapidă, în ajunul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruștei)

Sursa: agerpres.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *