Home / Stiri Externe / Ucraina: credinta in dreptate si judecata e compromisa

Ucraina: credinta in dreptate si judecata e compromisa

 

Consiliul Ucrainean al Bisericilor și organizațiile religioase și-au exprimat disponibilitatea pentru dialog și cooperare cu liderii din justitie, in Ucraina, pentru instituirea dreptatii, într-un „stat de drept”.

Liderii religioși au emis, astfel, un apel comun, privind instituirea dreptatii în Ucraina, cu ocazia reuniunii Consiliului Bisericilor din Intreaga tara, care a avut loc in aceste zile, sub conducerea episcopului Bisericii Crestine-Evanghelice a Ucrainei, Leonid Padun, conform unor informatii oferite de surse din cadrul Institutului Libertății Religioase.

„Le solicitam judecătorilor ucraineni să caute mai multă dreptate în normele de drept, luând în considerare nu numai litera, ci și spiritul legii, bazandu-se pe dreptate și, cu mai mult curaj, să se detaseze de colegii necinstiti – de persoanele a căror acțiune sau lipsa de actiune este incompatibilă cu poziția unui judecător”, se arata in declaratie.

Între timp, Consiliul Bisericilor a denunțat acțiunile radicale ale unor lideri care „incită la ură și la sfidarea Curții, ii incita pe oameni să se angajeze în mod deschis in ilegalitati, și, uneori, in acte penale, de violență împotriva judecătorilor”.

Potrivit liderilor religioși, astfel de acțiuni distrug autoritatea Instanței și respectul fata de aceasta, distrug credința în dreptate și judecată, reprezentand un obstacolul în calea reformei judiciare.
Șeful greco-catolicilor, Arhiepiscopul Sviatoslav (Sevciuk), a subliniat importanța consolidării eforturilor intreprinse în promovarea dialogului și a cooperării cu conducerea sistemului judiciar, consolidarea independenței judiciare și a sistemului judiciar echitabil în Ucraina.

Rabinul sef al Ucrainei, doctor în drept, Ghenadie Bilorischi, a subliniat rolul important al judecătorilor în societate, atribuit prin Sfintele Scripturi.

„Voia lui Dumnezeu, în această lume, se realizeaza prin justiție, fara de care oamenii sustin ca nu exista Dumnezeu”, a subliniat el.

În cadrul întâlnirii, liderii religiosi au planificat, de asemenea, evenimente internaționale pentru acest an, in special pentru consolidarea relațiilor polono-ucrainene.

Sursa: lonews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieţele financiare din Europa, și nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *