Home / Stiri Externe / SUA: Adolescenţii homosexuali au până la 92% din cazurile de HIV din grupul lor…

SUA: Adolescenţii homosexuali au până la 92% din cazurile de HIV din grupul lor…

Mai mult de 9 din 10 cazuri noi de infectare cu HIV în rândul tinerilor bărbaţi și al băieţilor cu vârste între 13 și 24 de ani se înregistrează, în SUA, la homosexuali și bisexuali, potrivit unui raport realizat de Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (C.D.C.), agenția guvernamentală de specialitate.

Raportul C.D.C. din 25 aprilie, „HIV printre bărbaţi gay si bisexuali”, oferă o dovadă clară a riscurilor grave pentru sănatate asociate sexului masculin homosexual, îndeosebi sexul anal „receptiv”. Datele sunt corespunzătoare perioadei 2010-2014.

Iată câteva dintre constatări:

– Bărbaţii homosexuali și bisexuali cu vârste între 13 și 24 reprezintă un procent estimat de 92% din noile diagnostice HIV din această plajă de vârstă și 27% din totalul de noi diagnosticări la bărbații homosexuali.

– Homosexualii, bisexualii și alţi bărbaţi care întrețin relații sexuale cu bărbaţi (MSM) reprezintă un procent estimat de 2% din populaţie, dar 55% din persoanele diagnosticate cu HIV care trăiau în Statele Unite în 2013;

– Din 2005 și până în 2014, cazurile noi de HIV au scăzut în Statele Unite cu 19%, în același timp în care s-a înregistrat o creștere de 6% la bărbaţii homosexuali si bisexuali;

– Unul din şase bărbaţi homosexuali/bisexuali vor fi diagnosticaţi cu HIV în timpul vieţii lor, incluzând: 1 din 2 bărbaţi „de culoare”, 1 din 4 bărbaţi hispanici și 1 din 11 bărbaţi albi, dintre homosexuali/bisexuali;

– Aproape 1 din 7 bărbaţi homosexuali/bisexuali care au HIV nu sunt conştienţi că sunt infectaţi. La sfârșitul anului 2013, existau circa 687.800 de bărbați homosexuali și bisexuali cu HIV; dintre aceștia, 15% nu știau că sunt infectați;

– Sexul anal este cel mai riscant tip de sex la infectarea sau transmiterea virusului HIV. Sexul anal „receptiv” este de 13 ori mai riscant față de sexul anal „intromisiv”.

 

Homosexualitatea nu poate fi „sigură”

„Aceste fapte amețitoare trebuie sa ajungă la băieţii adolescenţi care participă la orele de educaţie sexuală în şcoli pe cuprinsul țării” a spus dr. Michelle Cretella, preşedinte al Colegiului American de Pediatri (ACPeds), „dar adesea profesorii corecți din punct de vedere politic și programele de educație sexuală reduc riscurile legate de homosexualitate”.

„Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor informează că bărbaţii care fac sex cu bărbaţi (MSM) reprezintă doar 2% din populaţie, dar bărbaţii homosexuali si bisexuali între 13 si 24 de ani reprezintă un procent estimativ de 92% din noile diagnosticări cu HIV din rândul bărbaţilor din această plajă de vârstă. Acest lucru este şocant. O epidemie HIV face ravagii printre tinerii MSM și nimeni nu a aflat – cu atât mai puţin cei mai expusi la risc: tineretul LGBT”,

a spus dr. Cretella pentru LifeSiteNews.

„Aceste statistici reprezintă o dovadă că ‘educaţia sexuală comprehensivă’ care vizează promovarea prezervativelor în rândul tinerilor nu a funcţionat”, a mai spus ea. „Chiar şi atunci când sunt folosite perfect corect, prezervativele și lubrifianţii nu pot face sexul anal – un act traumatic prin natura sa – să fie sigur. Copiii noştri merită să cunoască adevarul. Sănătatea și viaţa lor depind de acesta.”

Colegiului American de Pediatrie , „o organizație națională a pediatrilor și a altor profesioniști din domeniul sănătății dedicați sănătății și bunăstării copiilor”, a fost înființată în anul 2002, pentru a oferi o alternativă la asociațiile medicale liberale, pro-LGBT, precum Academia Americană de Pediatrie.

Sexul nesăbuit continuă

Raportul CDC afirmă:

„Majoritatea bărbaților homosexuali și bisexuali dobândesc HIV prin faptul că fac sex anal cu o persoană infectată cu HIV fără a folosi prezervativul sau fără a lua medicamente pentru prevenirea HIV numită profilaxia pre-expunerii (PREP) sau fără ca partenerul lor să ia medicamentele pentru tratamentul HIV numit terapie antiretrovirală (ART).”

Cu toate acestea, în ciuda anilor de avertizare cu privire la pericolele sexului anal fără prezervativ, pornografia „barebacking” (termen din argou pentru sexul anal fără prezervativ) – a proliferat printre bărbații homosexuali.

Bărbații homosexuali și bisexuali „sunt, de asemenea, la risc crescut pentru alte boli cu transmitere sexuală, cum ar fi sifilisul, gonoreea și chlamydia”, potrivit raportului CDC.

–

Tradus de Andrei Pătraşcu după LifeSiteNews

Sursa: culturavietii.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *