Home / Stiri Externe / Papa Francisc: „Niciun scop – oricât de nobil sau de util -ar fi pentru alţi oameni sau pentru ştiinţă – nu poate justifica distrugerea embrionilor umani”

Papa Francisc: „Niciun scop – oricât de nobil sau de util -ar fi pentru alţi oameni sau pentru ştiinţă – nu poate justifica distrugerea embrionilor umani”

LifeNews.com, 19 mai 2017

Joi, 18 mai 2017, Papa Francisc a primit la Vatican un grup de cercetători şi de rude ale pacienţilor care suferă de boala Huntington.

Papa le-a spus oamenilor de ştiinţă prezenţi că „aşteptările sunt mari” în ceea ce priveşte munca lor, dar speră că găsirea unui remediu pentru o boală nu va alimenta o „cultură a debarasării” (de fiinţa umană) care „se strecoară până şi în lumea cercetării ştiinţifice”.

“Unele ramuri ale cercetării utilizează embrioni umani, producând în mod inevitabil distrugerea lor. Dar ştim că nici un scop – oricât de nobil sau de util pentru ştiinţă, pentru alţi oameni şi pentru societate ar fi – nu poate justifica distrugerea embrionilor umani.”

Suveranul pontif le-a mai spus celor prezenţi că orice om, fie el sănătos sau bolnav, este „preţios în chii lui Dumnezeu”.

În perioada 1991-2012, în Marea Britanie, numai în cadrul procedurilor de fertilizare in vitro, s-au distrus 1,7 milioane de embrioni.

Embrioni umani se distrug şi în cadrul cercetărilor pe celule stem embrionare, cu toate că, deşi celulele stem adulte salvează vieţi, cercetarea pe celule stem embrionare nu a salvat încă nicio viaţă şi nu şi-a dovedit beneficiile. O recunoaşte un articol recent din publicaţia MIT Technology Review.

Sursa: stiripentruviata.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *