Home / Stiri Externe / Pacificul de Sud: Dupa 10 ani de rugaciune si asteptare, incepe constructia primei biserici adventiste in Nauru, cea mai mica tara din zona

Pacificul de Sud: Dupa 10 ani de rugaciune si asteptare, incepe constructia primei biserici adventiste in Nauru, cea mai mica tara din zona

 

In Republica Nauru, o tara mica insulara din Pacificul de Sud, au inceput lucrarile de constructie a primei biserici adventiste de ziua a saptea.

Acest lucru a fost posibil dupa ce Biserica locala a dobandit un contract de leasing de 99 de ani, pe un teren.

Biserica Adventista are 32 de membri in Nauru, iar acestia sunt incantati de perspectiva de a se inchina in propriul lor sanctuar, consemneaza Adventist Rewiev.

“Dupa aproape 10 ani de rugaciune si asteptare, membrii bisericii sunt incantati de constructie” se arata intr-un comunicat.

Terenurile in Nauru sunt foarte scumpe si extrem de greu de transferat. Nauru este cea mai mica tara din Pacificul de Sud, avand 9.400 de locuitori care traiesc pe o suprafata de 8 mile patrate (21 kilometri patrati) de roca fosfatica.

Terenul pentru biserica a fost donat de catre un membru al bisericii locale, Steve Mwea Amwano. In schimbul terenului, biserica a fost de acord sa construiasca o casa cu doua camere pentru Mwea Amwano si familia sa pe o proprietate pe care acesta o detine in alta parte a insulei.

Transferul terenului a inceput in 2011. Contractul de inchiriere a trebuit mai intai sa fie preluat de catre Mwea Amwano de la familia sa.

Abia dupa aceasta etapa Mwea Amwano l-a transferat Bisericii Adventiste. De fiecare data, documentele trebuiau sa treaca prin parlamentul din Nauru si sa fie aprobat de catre presedinte.

Acum Misiunea Uniunii Trans – Pacific a Bisericii Adventiste, din care face parte Nauru, lucreaza la ridicarea bisericii (o cladire cu doua etaje, cu bucatarie, camere pentru copii si tineret, camera pentru scoala de Sabat la parter si o sala principala de inchinare la etaj. De asemenea, proiectul include constructia casei pastorului.

Totodata Biserica Adventista analizeaza posibilitatea deschiderii unei scoli primare. Ronald Stone, secretar in cadrul Misiunii din Trans – Pacific, care supravegheaza proiectul, s-a intalnit cu oficialitati ale guvernului din Nauru cu care a discutat despre aceste planuri.

“Este suficient spatiu pentru a construi sali de clasa pe terenul actual al bisericii”, a declarat Stone.

Sursa: http://afirmativ.com/

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *