Home / Stiri Externe / Mexicanii au demonstrat in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, in urma unor proteste ale opozitiei

Mexicanii au demonstrat in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, in urma unor proteste ale opozitiei

Sustinatorii drepturilor comunitatii gay au demonstrat duminica in apropierea Catedralei Metropolitane din Ciudad de Mexico, ca raspuns fata de protestele nationale organizate cu o zi in urma de catre opozitia religioasa fata de casatoriile intre persoanele de acelasi sex, relateaza Reuters.
Protestatarii mexicani au ridicat in aer pancarte cu lozinca: ”Va respect familia, respectati-o si voi pe a mea”.

Intre timp, cardinalul catolic din Ciudad de Mexico, Norberto Rivera Carrera, a dezmintit ca Biserica Catolica ar fi organizat protestele nationale anti-gay, care au avut loc sambata in mai multe orase mexicane.

In luna mai, presedintele Enrique Pena Nieto a propus o legislatie privind legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex la nivel national.
Casatoriile homosexuale sunt deja legale in metropola Ciudad de Mexico, precum si in alte trei state mexicane.

Protestele anti-gay de sambata au fost organizate de catre o organizatie catolica, cunoscuta sub numele de Frontul National pentru Familie.

Frontul National pentru Familie a sustinut ca 300.000 de mexicani au participat la protestele din 16 orase mexicane. Insa, presa locala precizeaza ca numarul participantilor a fost unul mult mai redus, precizeaza News.ro.

9amNEWS

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *