Home / Stiri Externe / CreÈ™tin condamnat la 5 ani de închisoare pentru ca a spus: „Islamul este fals, iar Evanghelia este adevărată”

CreÈ™tin condamnat la 5 ani de închisoare pentru ca a spus: „Islamul este fals, iar Evanghelia este adevărată”

Watch World Monitor raportează , un om creÈ™tin a fost condamnat la cinci ani de închisoare în Algeria pentru „blasfemie” împotriva Islamului È™i Profetului Mahoma, într-un post publicat de el în reÈ›elele sociale.

Bouhafs Slimani, 49 de ani, a devenit creÈ™tin in 1997. El a fost arestat în iulie, în È›ara africană pentru ca a spus pe Facebook că „lumina lui Isus depășeÈ™te minciunile Islamului È™i profetului său.” ÃŽmpreună cu mesajul, el a publicat o imagine a unui civil ucis de un terorist islamic.

Algeria, este o È›ară musulmană conservatoare, codul penal pentru „blasfemie” prevede o pedeapsă de trei până la cinci ani de închisoare È™i o amendă pentru cei care insultă pe Mohamed È™i Islam.

Familia Bouhafs și-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la arestarea sa pentru că el are probleme de sănătate care pot fi agravate în închisoare.

Potrivit unei surse anonime, Bouhafs a fost atacat de guvern din cauza activismului său politic. Aceste tipuri de comentarii pe rețelele sociale sunt comune în Algeria, a adăugat sursa.

Avocatul Bisericii Evanghelice din Algeria va apela sentința.

Algeria este a 37-a tara, care persecută creștinii din lume, conform statisticilor realizate de către organizația Open Doors. Națiune ce interzice întrunirile publice ,si promovarea locuitorilor săi să practice o altă credință in afara de Islam.

„Noi credem ca acest timp,va adânci È™i întări credinÈ›a în Isus a lui Bouhafs. Biserica protestantă din Algeria È™i organizaÈ›ia drepturilor omului din È›ară muncesc din greu pentru a asigura că lucrurile rele care se petrec se vor schimba in bine „, a spus Open Doors.

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *