Home / Stiri Externe / Mesajul liderilor creştini din Orientul Mijlociu către Biserica Persecutată: „Vă rugăm, nu plecaţi”

Mesajul liderilor creştini din Orientul Mijlociu către Biserica Persecutată: „Vă rugăm, nu plecaţi”

Creștinii care trăiesc în teritoriile palestiniene din Orientul Mijlociu și din alte părți au fost indemnati sa nu paraseasca teritoriul in ciuda intensificarii persecutiilor.
Aceștia au primit apelul liderilor creștini ca să nu fugă din regiune, daca persecutia se intensifică.
Este de așteptat ca liderii bisericii să se întâlnească pentru a îndemna palestinienii, în special, să rămână în ciuda gravității provocărilor cu care se confruntă.
Consiliul, care reprezintă evanghelici, anglicani, Orientul Mijlociu ortodox, va discuta, de asemenea, relațiile dintre diferitele biserici creștine și între creștini și musulmani.

Numărul de creștini din regiune a scăzut de la apariția statului islamic și execuțiile teribile, tortura, violul la care sute de mii de victime au fost supuse.

Agentia crestina Open Doors spune: „CreÈ™tinii sunt presati în conflictul israeliano-palestinian … Drepturile creÈ™tinilor nu sunt confirmate sau protejate în Gaza. ÃŽn afară de această exista discriminare, creÈ™tinii se confruntă cu amenințări din partea unor grupuri radicale islamice. O raza de speranta este convertirea musulmanilor la crestinism care este in crestere „.

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *