Home / Diverse / Un musulman devine creștin după ce a citit Ioan 3:16

Un musulman devine creștin după ce a citit Ioan 3:16

BANGLADESH. – Anil Gomes (nume schimbat din motive de securitate), este un fost musulman ce locuieÈ™te in Bangladesh, în locul în care mai puÈ›in de 0,5% din populaÈ›ie este creÈ™tină. El s-a născut într-o familie de musulmani, la fel ca cea mai mare parte a populaÈ›iei din Asia. Având în vedere creÈ™terea persecuÈ›iei religioase, el a decis să dezvăluie mărturia lui pentru a încuraja alÈ›i creÈ™tini.

In 1994, s-a mutat în Arabia Saudită, unde a făcut studii avansate asupra Islamului.
În capitala Riyadh, el a avut o întâlnire care i-a schimbat viața. Era un loc în care execuțiile se făceau in public. Un străin s-a apropiat de el și i-a dat o broșură în limba arabă.
Era un mesaj simplu, care a subliniat celebrul pasaj din Evanghelia după Ioan 3:16: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viaÈ›a veÈ™nică. ”
Textele l-au impresionat profund. „N-am mai văzut aÈ™a ceva în orice carte islamică”, își aminteÈ™te el. „La acel moment, am fost intrigat. Am descoperit că pasajul făcea parte dintr-o carte sacră numită Injeel Sharif [Noul Testament], scrisa cu mult înaintea Coranului „.
Câteva zile mai târziu, el spune: „Era în jurul orei trei dimineaÈ›a, când am văzut un bărbat îmbrăcat în alb, care a venit în camera mea. El a venit la mine spunând: mergi pe drumul Najat È™i primeÈ™te-l pe Isa (Isus). ” Anil crede ca a fost un înger. „Am tremurat de frică”, a subliniat fostul musulman.

Anil È™tia că nu putea împărtăși cu cineva ce s-a întâmplat, ar avea consecinÈ›e grave. ÃŽn timp ce se pregătirea pentru examenele de doctorat, el a avut ocazia de a vizita 16 de țări musulmane într-o călătorie de studiu. Când am fost în Irak, am fost la o biserică. „L-am căutat pe pastor È™i am vorbit cu el. El m-a botezat pe 15 mai 1994 „.
După terminarea studiilor sale, el s-a întors în Bangladesh, unde a început să lucreze ca profesor de literatură arabă la o universitate islamică. Dar, comportamentul său a ridicat suspiciuni în rândul colegilor săi. „Nu citeam Coranul, apoi au început să mă suspecteze. ÃŽntr-o zi, cineva m-a văzut citind Biblia în limba arabă, pentru că făceam comparaÈ›ii cu textul din versiunea in limba bengali [limba lor maternă] „.
Colegii săi s-au plâns rectorului, care a întrebat dacă el ar fi convertit la creÈ™tinism. Anil a spus cu cea mai mare sinceritate: „Da, eu sunt un urmaÈ™ al lui Isus.” Din acest motiv, el nu a putut preda în universități islamice È™i a ajuns să fie respins pentru că nu mai era musulman, în ciuda faptului că era un om foarte bine pregătit.

Povestea începe cu ceva timp in urma când Anil a fost răpit de către membrii unui grup islamic radical. „Au vrut să mă omoare. Mi-au tăiat venele de la picioare, am fost bătut în faÈ›a familiei mele. Am încă cicatricile loviturilor. ”

El spune ca a leșinat din cauza ca a pierdut foarte mult sânge. Patru zile mai târziu, s-a trezit în Spitalul Universitar din capitala Dhaka. El a fost dus acolo de un unchi. A stat trei luni și 21 de zile in spital. Când s-a întors acasă, el a fost din nou bătut de musulmanii din moscheea locală. Familia lui nu a acceptat decizia lui de a părăsi Islamul. El a fost dezmoștenit. Nu a fost acceptat de către comunitatea locală, și-a pierdut locul de muncă ori de câte ori el era descoperit că era un creștin.
El s-a confruntat cu dificultăți financiare și nu putea lucra. Căsătorit, cu un singur fiu, spune că traieste cu ce primeste de la conferințele care le da la biserici.

Valul de crime de foÈ™ti musulmani din Bangladesh, în special cei convertiÈ›i la creÈ™tinism, provoacă frica pentru viitor. „Sunt foarte preocupat de ceea ce se întâmplă în È›ara mea”, a spus el. Solicită rugăciune pentru creÈ™tinii din È›ară, dar spune că, în ciuda dificultăților, niciodată nu va renunÈ›a la credinÈ›a lui.

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *