Home / Stiri Externe / Marea Britanie ramane in UE, cel putin pana in 2019

Marea Britanie ramane in UE, cel putin pana in 2019

In urma discutiilor ministrilor, s-a constat ca s-ar putea inregistra intarzieri in declansarea articlolui 50, procesul formal de parasire a Uniunii Europene, ceea ce inseamna ca Marea Britanie ar putea ramane membra a blocului comunitar pana la sfarsitul anului 2019, declara surse guvernamentale de la Londra, potrivit The Independent.
Ministerele Marii Britanii nu sunt pregatite sa functioneze autonom in prezent, motiv pentru care procedura de iesire din UE ar urma sa fie declansata anul viitor. Apoi, negocierile ar mai dura inca doi ani pana la desprinderea efectiva a tarii de blocul comunitar, scrie antena3.ro.

De asemenea, sursele din Guvern au subliniat ca tragerea de timp are si rolul de a astepta rezultatul alegerilor din Franta si Germania, de anul viitor. In acest fel britanicii vor sti cu cine vor negocia iesirea, noteaza ziarulevenimentul.ro.

Aceasta veste, insa, a atras furia liderului demisionar al formatiunii anti UE Ukip, Nigel Farage, care a amenintat ca va reveni la carma partidului pentru a se asigura ca politicienii nu tradeaza votul de iesire al cetatenilor.

Sursa: www.9am.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *