Home / Stiri Externe / Manastiri si biserici crestine, transformate in hoteluri si restaurante in Occident

Manastiri si biserici crestine, transformate in hoteluri si restaurante in Occident

In diferite biserici crestine din Europa si Statele Unite se deschid hoteluri și restaurante, conform unui raport Interfax, care face trimitere la Gazeta Ruseasca.

Spre exemplu, mănăstirea din secolul al XV-lea din Maastricht (Olanda) s-a transformat in hotel. Complexul bisericesc detine acum si un restaurant, iar locul altarului este ocupat in prezent de un bar.

În Franța, există aproximativ 90.000 de biserici catolice, mănăstiri și alte clădiri religioase. In fiecare an, potrivit Observatorului Patrimoniului Religios (ORN), aproximativ 20 dintre ele, mai ales biserici, sunt puse în vânzare.
Intrucat numărul credincioșilor din țară a fost în continuă scădere, detinatorii spatiilor nu au fonduri suficiente pentru a le menține în stare bună. Aici, desigur, nu se vorbeste despre catedralele renumite, cum ar fi Notre Dame de Paris, care se afla in grija statului, acesta alocand sute de milioane de euro pentru reparații.

In mod asemanator, o biserica dintr-una din zonele Pittsburgh-ului (Statele Unite ale Americii, Pennsylvania) s-a transformat în fabrică de bere. ÃŽn memoria fostului scop al clădirii, una dintre beri a fost numita chiar „Cuvioasa Calugarita”.

ÃŽn biserica părăsită din Shalersville, în statul vecin Ohio, s-a construit, in mod asemanator, o fabrică de vin. Biserica baptistă din oraÈ™ul american Atlanta a ajuns sediul unei grupari ateiste…

Sursa: (LONews)

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *