Home / Stiri Externe / Italia legalizează uniunile civile ale homosexualilor

Italia legalizează uniunile civile ale homosexualilor

 

Uniunea civilă pentru cuplurile de același sex a devenit vineri o realitate în Italia, a doua zi după publicarea în Monitorul oficial a unui prim decret de aplicare a legii adoptate cu mari dificultăti în primăvară, relatează AFP.
Deși majoritatea primăriilor din țară nu sunt pregătite să celebreze astfel de uniuni, din lipsă de pregătire în plin sezon estival, sau pentru că primarul afirmă că are alte priorități, alte primării sunt gata să le oficieze.
Prima uniune va fi între o funcționară din Milano care își va uni viața cu Margherita, o educatoare în vârstă de 53 de ani, bolnavă de cancer în fază terminală. Va fi prima uniune înregistrată oficial, potrivit unui comunicat transmis presei.

În munții din Sicilia primăriile au început deja să înregistreze cereri de uniuni între persoane de același sex.
nsă decretul în vigoare nu este decât parțial: acesta trebuie să permită uniuni doar în cele mai simple cazuri. Situațiile cele mai complexe, de exemplu cuplurile binaționale, căsătorite în străinătate, vor cădea sub incidența unui decret definitiv așteptat înainte de 5 decembrie.
În Italia, ultima mare țară europeană care nu acorda niciun statut cuplurilor de același sex — ca urmare a opoziției Bisericii Catolice — uniunea civilă, diferită de căsătorie, prevede obligația de asistență morală și materială reciprocă.

Sursa: revistablogurilor.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *