Home / Stiri Externe / Angela Merkel: Atacatorii grupării Stat Islamic “au ridiculizat” Germania. Bundeswehr, va fi “integrată” în lupta împotriva terorismului

Angela Merkel: Atacatorii grupării Stat Islamic “au ridiculizat” Germania. Bundeswehr, va fi “integrată” în lupta împotriva terorismului

 

Atacatorii grupării teroriste Stat Islamic care s-au dat drept refugiați “au ridiculizat” Germania și pe alți refugiați, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, informează DPA și Reuters.

Teroriștii vor să lovească în disponibilitatea noastră de a prelua refugiați, ne opunem ferm acestui lucru, a insistat Merkel, care a repetat mantra sa despre capacitatea țării sale de a face față unui aflux fără precedent de refugiați: “Putem face acest lucru” (Wir schaffen das), a spus Merkel. Sunt convinsă că putem gestiona acest obiectiv istoric, a reiterat ea.

Cancelarul Merkel a anunțat că armata Germaniei, Bundeswehr, va fi “integrată” în lupta împotriva terorismului.

Germania se opune “urii și fricii” pe care vor să le instaureze teroriștii, a spus Merkel, care a pledat pentru îmbunătățirea procesului de repatriere a migranților. Totuși, a avertizat cancelarul german, înaintea luării oricărei măsuri, este necesară mai înainte o analiză atotcuprinzătoare. Ea a pledat pentru crearea unui sistem de avertizare timpurie care să alerteze autoritățile în legătură cu amenințările privind radicalizarea.

Cancelarul german a apreciat totodată că seria de atacuri în Franța, Belgia, Turcia și Orlando (SUA) sunt “șocante și deprimante”. Tabuurile lumii civilizate au fost distruse în locuri în care s-ar fi putut afla oricare dintre noi, a spus ea.

Sursa: www.napocanews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *