Home / Stiri Externe / Israelul le cere cetățenilor săi să părăsească Turcia, menționând amenințarea pe care o reprezintă Statul Islamic

Israelul le cere cetățenilor săi să părăsească Turcia, menționând amenințarea pe care o reprezintă Statul Islamic

Israelul le-a cerut luni cetățenilor săi aflaÈ›i în Turcia să plece „cât mai curând posibil” din această È›ară în cadrul unei recomandări revizuite de călătorie care indică riscul de noi atacuri după cel din 19 martie, de la Istanbul, atribuit organizaÈ›iei jihadiste Statului Islamic, relatează Reuters.

Trei turiști israelieni și un iranian au fost uciși în atacul de la Istanbul, fapt care a determinat biroul pentru combaterea terorismului din cadrul guvernului israelian să emită o avertizare generală de călătorie de nivel 3 pentru Turcia.

ÃŽntr-o declaraÈ›ie a biroului israelian, alerta a fost ridicată luni la nivelul 2, indicând o „ameninÈ›are semnificativă concretă” privind posibile atacuri ale Statului Islamic sau ale unor grupări similare împotriva unor obiective turistice turceÈ™ti, fără menÈ›iona ce a determinat alerta.

Potrivit declaraÈ›iei, israelienii ar trebui să evite să meargă în Turcia È™i, dacă se află deja în această È›ară, „să plece cât mai curând posibil”. ÃŽn cazul instituirii unei nivel de alertă 1 de către Israel, aceasta ar însemna că cetățenii israelieni ar fi fost sfătuiÈ›i să părăsească Turcia imediat.

Sursa: agerpres.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *