Home / Evenimente Crestine / Rugaciune pentru natiune 2016 Sibiu

Rugaciune pentru natiune 2016 Sibiu

Bisericile Evanghelice Neoprotestante din Sibiu și împrejurimi au organizat duminică, 27 martie 2016, de la ora 15.00, evenimentul „Rugăciune pentru naţiune”.


Marșul manifest desfășurat la Sibiu a reunit în Piața Mare un număr de peste 5.000 de participanți. Organizați în trei grupuri, aceștia au plecat, de la aceeași ora 15.00, din zona Gării CFR, Bulevardul Mihai Viteazu (din faţa Bisericii Ortodoxe „Înălțarea Domnului”) şi de pe Bulevardul Victoriei (din faţa Bazinului Olimpia). Fiecărui grup i s-au alăturat și câteva sute de fanfariști veniți din diferite localități ale țării. Cele 33 de formațiuni de fanfară au întrunit 650 de instrumentiști, care alături de câțiva soliști de operă au înălțat imnuri și cântece religioase, asigurând astfel partea muzicală a manifestării.

Între orele 16-18, când grupurile au ajuns în Piața Mare, a început rugăciunea pentru națiunea română, unde liderii bisericilor au exprimat, în mod public, câteva dintre valorile creştine, printre care autoritatea Sfintei Scripturi, mântuirea prin Iisus Hristos și sacralitatea familiei. Reprezentantul postului de radio Vocea Evangheliei din Sibiu, Cristina Giurgiu, a dat citire versurilor scrise de pastorul Viorel Iuga, sub titlul „Binecuvântează Doamne, România”.

„Am decis să venim împreună şi să ne reamintim valorile creştine care trebuie practicate în fiecare zi şi de fiecare roman. Marșul este unul dedicat României, protejării ei de relele din jur, dar și cetățenilor care locuiesc și conviețuiesc pe teritoriul ei”, a declarat inițiatorul proiectului, pastor Viorel Iuga, președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România.

Marșul miting „Rugăciune pentru națiune” precede lucrările Congresului Național al Uniunii Bisericilor Baptiste din România, care va avea loc la Sibiu, în zilele de 28 și 29 martie 2016 și care va reuni aproximativ 700 de participanţi.

Este al doilea eveniment de amploare organizat anul acesta la Sibiu de către bisericile evanghelice neoprotestante din regiune, după mașul miting de protest desfășurat în semn de solidaritate cu familiile de români despărțite de proprii copii, de instituția Barnevernet din Norvegia.

sursa: RVE Sibiu

Check Also

„Kalahari New Hope” la Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *