Home / Stiri Externe / Indonezia: Atac împotriva unei biserici, mai mulți copii răniți

Indonezia: Atac împotriva unei biserici, mai mulți copii răniți

Mai mulți copii au fost răniți de o bombă lansată duminică în timpul unei slujbe religioase în direcția unei biserici din centrul Indoneziei, un nou atac împotriva unei minorități religioase din această țară, potrivit poliției, citată de AFP.
Un individ la bordul unei motociclete, purtând un tricou cu inscripÈ›ia „Jihad”, a lansat dispozitive explozive împotriva bisericii din insula Borneo, a indicat poliÈ›ia indoneziană. Copiii care se jucau în parcarea bisericii au fost răniÈ›i.

„Bărbatul care trecea prin faÈ›a bisericii a lansat ceea ce se crede a fi bombe cu o încărcătură explozivă slabă, rănind uÈ™or patru copii care se jucau acolo”, a declarat un purtător de cuvânt al poliÈ›iei locale, Fajar Setiawan. Agresorul a fost arestat. Motivul atacului nu este clar, a adăugat el.

Un perimetru de securitate a fost instituit în jurul bisericii, precum și în jurul unei moschei în care suspectul fusese anterior văzut.

Această agresiune reprezintă un nou atac împotriva unei minorități religioase din Indonezia, țara cu cei mai mulți musulmani din lume, dar populația căreia numără de asemenea mulți creștini, hinduși și budiști.

În august, un adolescent care se declarase obsedat de gruparea jihadistă Statul Islamic înjunghiase un preot într-o biserică și încercase să detoneze o bombă artizanală.

Sursa: agerpres.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *