Home / Stiri Externe / Imigrantii musulmani din Elvetia cer modificarea drapelului

Imigrantii musulmani din Elvetia cer modificarea drapelului

 

Un grup de imigranti au cerut ca embletica cruce alba aflata pe drapelul Elvetiei sa fie scoasa pentru ca este un simbol al crestinatatii.

Acestia spun ca steagul nu mai reprezinta Elvetia multiculturala din momentul de fata. Un reprezentant al asociatiei Second@s Plus a relatat ca in curand vor incepe o campanie ampla la nivel national pentru a-i ruga pe cetatenii elvetieni sa fie de acord cu adoptarea unui drapel care sa nu-i mai ofenseze pe musulmani.

Propunerea acestora a fost primita cu mult negativism si s-ar putea sa creasca nivelul de antipatie fata de imigranti.

Un reprezentant al SVP (Partidul Popular Elvetian) spune ca cerintele comunitatii de musulmani sunt ,,inacceptabile”. ,,Nu e nimic in neregula cu steagul nostru. Nu e nimic de schimbat. Urmatorul lucru pe care-l vor cere probabil va fi sa modificam Constitutia.”

Marianne Binder, purtator de cuvant pentru crestin-democratii elvetieni (CVP) a spus ca ,,steagul elvetian este parte din identitatea nationala, mai exact pentru ca arata latura noastra primitoare pentru toti cei care vor sa se implice activ in societate, chiar si pentru imigranti.”

Populatia de confesiune musulmana s-a cvintuplat fata de 1980, iar majoritatea acestora sunt imigranti care provin din Turcia, relateaza Institutul Gatestone.

Fata de pozitia autoritatilor romane care au acordat teren gratuit pentru construirea moscheei in Bucuresti, reprezentantii politici ai Elvetiei spun ca sprijinirea de catre Guvernul turc pentru constructia acestora este ,,pur si simplu o masura strategica prin care se incearca islamizarea Europei.”

Erdogan a reactionat si a spus ca sprijina construirea acestor moschei pentru ca sunt locul in care imigrantii pot gasi liniste prin rugaciune, iar trecerea la o alta religie in afara de cea musulmana este o ,,crima impotriva umanitatii”.

 

Sursa: 9am.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *