Home / Diverse / Proces important în cazul Bodnariu. Norvegienii decid în câteva zile soarta celor patru copii luaţi de lângă părinţi

Proces important în cazul Bodnariu. Norvegienii decid în câteva zile soarta celor patru copii luaţi de lângă părinţi

 

Autorităţile norvegiene au programat în perioada 30 mai – 2 iunie un proces extrem de important pentru familia Bodnariu. Cu ocazia acestui proces, autorităţile norvegiene decid dacă Marius şi Ruth Bodnariu vor fi decăzuţi din dreptul de îngrijire a copiilor sau dacă familia va fi reîntregită.
Marius şi Ruth Bodnariu, familia mixtă româno-norvegiană care a rămas fără cei cinci copii luaţi în noiembrie 2015 de Protecţia Copilului din Norvegia continuă lupta pentru recuperarea copiilor. Cel mai mic dintre copii, care avea doar trei luni în momentul în care a fost preluat din familie a fost redat părinţilor, dar fetele cele mari şi cei doi băieţi sunt încă în custodia autorităţilor norvegiene. Un proces extrem de important în ecuaţia acestui caz este programat în perioada 30 mai – 2 iunie, când cazul Bodnariu va fi supus judecăţii unei comisii administrative care va decide dacă, după perioada de cunoaştere a celor doi părinţi, îi vor decădea din drepturile de îngrijire pe Marius şi Ruth Bodnariu. „În perioada 30 Mai – 2 Iunie, Marius şi Ruth Bodnariu se vor înfăţişa înaintea unei comisii administrative locale care va decide dacă vor fi decăzuţi din drepturile de îngrijire a propriilor copii sau dacă familia va fi reîntregită. La înfăţişarea din noiembrie, Protecţia Copilului dorea aceasta temporar, perioadă în care să „cunoască” şi să „ajute” familia în vederea înapoierii copiilor. De data aceasta vrea să ia copiii permanent din familie, deşi nici nu cunoaşte familia încă şi nici nu a ajutat-o în vreun fel. De la această decădere din drepturile de îngrijire a copiilor nu este decât un pas la decăderea din drepturile parentale şi adopţie”, a arătat pastorul Cristian Ionescu într-un apel la rugăciune pentru familia Bodnariu. Într-un interviu pentru „Adevărul”, pastorul Cristian Ionescu, care a mobilizat zeci de mii de oameni din toată lumea pentru a ieşi în stradă în favoarea familiei Bodnariu a declarat că dacă soţii Bodnariu nu vor obţine o soluţie favorabilă vor fi declanşate noi acţiuni împotriva Norvegiei. „Noi nu jucăm x şi 0 cu Norvegia. Noi am aruncat la coşul de gunoi orice hârtie de strategie. Noi îi spunem Norvegiei ce facem şi facem. Am dovedit că suntem credibili. Tot ce am anunţat am făcut şi vom putea să le facem. Dacă Norvegia nu se va grăbi să dea cât mai curând copiii, va urma o avalanşă de acţiuni. Sperăm să nu ajungem data de 30 mai – 2 iunie, când ei pregătesc o altă înfăţişare judiciară. Ferească Dumnezeu să fie o decizie nefavorabilă familiei Bodnariu pentru că împotriva Norvegiei se va declanşa un val de proteste şi acţiuni pe care nu şi le imaginează”, a declarat pastorul Ionescu pentru „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *