Home / Stiri Externe / Bilantul atentatului de la Quetta a crescut la 75 de morti

Bilantul atentatului de la Quetta a crescut la 75 de morti

Bilantul atentatului de la Quetta, din nord-vestul Pakistanului, unde un grup de avocati care se stransesera sa planga un coleg ucis mai devreme, a crescut la 75 de morti, a declarat secretarul Sanatatii din provincia Baluchistan, Mohammed Omar, citat de Al Jazeera.
El a avertizat ca bilantul ar putea creste in continuare, in conditiile in care peste 50 de persoane au fost ranite in atac, unele grav. „Explozia a avut loc dupa ce mai multi avocati si jurnalisti s-au strans la spital, dupa moartea presedintelui Baroului din Balucistan, intr-un atac armat separat, (luni – n.r.) dimineata”, a spus secretarul de Interne din Balucistan, Sarfraz Bugti, potrivit NEWS.ro.

Bilal Anwar Kasi a fost impuscat de persoane neidentificate si a murit din cauza ranilor. El se indrepta spre serviciu, cand a fost atacat.

Deocamdata nimeni nu a revendicat atacurile. Balucistanul, care se afla la granita cu Iranul si Afganistanul, este bogat in petrol si gaze, dar este macinat de violente intre musulmanii sunniti, cei siiti, si rebeli.

Sursa: www.9am.ro

 

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *