Home / Diverse / Din păcate, Papa Francisc s-a transformat, încetul cu încetul, într-un om politic…

Din păcate, Papa Francisc s-a transformat, încetul cu încetul, într-un om politic…

Papa Francisc spune ca nu trebuie identificat islamul cu violenta. Ca exista si catolici violenti, care fac crime si infractiuni… Ca nu toti musulmanii sunt violenti. Ca adevaratele cauze ar fi lacomia de bani si nedreptatile sociale.
Aceasta, cred eu, este o declaratie „corecta politic”! Nimeni, dintre cei seriosi, n-a generalizat, ca toti musulmanii sunt violenti, iar islamul este violent in toate formele lui. Ci numai islamul radical, militant! Iata, turcii si tatarii de la noi de sute de ani n-au facut acte de terorism. Dar Papa, pentru a trage niste concluzii „linistitoare” si „convenabile”, pleaca de la acuzatii „inventate”, pentru a da un raspuns „convenabil”.
Toata lumea vorbeste de Statul Islamic si de islamul radical, responsabile de terorism, in sensul ca actele acestea sunt justificate religios, unele principii din Coran fiind susceptibile de a fi puse in practica astfel. Iar violenta islamului nu e de ieri de azi, sprijinita pe aceleasi comandamente. Comandamente care nu exista la crestini, spre exemplu, dar nici la hindusi sau in alte religii!
Din pacate, Papa Francisc s-a transformat, incetul cu incetul, intr-un om politic, ale carui mesaje sunt indreptate, mai degraba, spre sfera sociala, economica sau politica, decat spre sfera religioasa, a actului de credinta si invatatura lui Iisus Hristos!

Aurelian Pavelescu

Sursa: www.facebook.com

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *