Home / Stiri Externe / Benjamin Netanyahu îi va recomanda lui Donald Trump modalități de anulare a acordului cu Iranul

Benjamin Netanyahu îi va recomanda lui Donald Trump modalități de anulare a acordului cu Iranul

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, intenționează să îi recomande președintelui SUA, Donald Trump, modalități de anulare a acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, informează site-ul cotidianului Haaretz.

„Există modalități, diverse modalități, de anulare a acordului” cu Iranul, a declarat Benjamin Netanyahu într-un interviu acordat postului CBS.

„Opțiunile pe care le avem sunt mai multe decât s-ar crede. Am în minte cinci lucruri. Aș vrea să le discut cu președintele SUA”, a precizat Netanyahu.

Săptămâna trecută, Iranul a avertizat că nu va permite Administrației Donald Trump să anuleze acordul nuclear semnat între marile puteri și Teheran. „Donald Trump vrea să facă multe lucruri, dar niciuna dintre acțiunile lui nu ne va afecta”, a afirmat Hassan Rouhani, președintele Iranului, într-un discurs rostit la Universitatea din Teheran.

„Credeți că Trump poate distruge acordul nuclear? Credeți că noi și țara noastră îi vom permite acest lucru!?”, a avertizat Rouhani. „Nu există niciun dubiu că Statele Unite sunt inamicul nostru”, a subliniat liderul de la Teheran.

În campania electorală, Donald Trump a catalogat acordul nuclear cu Iranul drept „cel mai prost tratat negociat vreodată”, avertizând că fie îl va anula, fie îl va renegocia. În plus, reprezentanți ai echipei de tranziție a lui Donald Trump au început consultări cu republicani din Congres pe tema opțiunilor de sancțiuni contra Iranului care să nu încalce acordul nuclear dintre marile puteri și Iran semnat în 2015. Sancțiunile ar putea fi aplicate din cauza programului balistic iranian sau a abuzurilor asupra drepturilor omului, au declarat surse din cadrul Congresului SUA.

Recent, Iranul a denunțat o decizie de prelungire a Legii privind sancțiunile impuse Iranului, argumentând că măsura demonstrează că Statele Unite nu își respectă angajamentele. Senatul SUA a aprobat recent prelungirea cu zece ani a Legii privind sancțiunile impuse Iranului. Teheranul a denunțat o măsură incompatibilă cu acordul nuclear semnat cu marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Rusia, China, Franța și Germania).
Sursa: activenews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieţele financiare din Europa, și nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *