Home / Diverse / A fost adoptată de către Senat legea prin care este INTERZISĂ educația sexuală în școli fără acordul părinților

A fost adoptată de către Senat legea prin care este INTERZISĂ educația sexuală în școli fără acordul părinților

Termenul de adoptare de către Senat a proiectului de lege prin care este interzisă educația sexuală în școli fără acordul scris al părinților s-a împlinit pe 5 decembrie, astfel că proiectul va ajunge în sesiunea următoare la Camera Deputaților, forul decizional.

Termenul de adoptare a trecut fără ca proiectul să fi primit raportul Comisiei pentru învățământ.

Proiectul a fost inițiat de către deputatul independent Ninel Peia. Articolul 1 prevede că ”se interzice predarea către elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial a unor informații și cursuri cu privire la educația sexuală fără acordul scris al părinților sau tutorelui”.

Cei care încalcă această prevedere riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Peia susține, în expunerea de motive, că educația sexuală făcută la vârste fragede riscă să traumatizeze copiii.

”Există deja È™coli unde copile de 10 ani pleacă ruÈ™inate de la aceste «cursuri», sunt băieÈ›i care nu mai înÈ›eleg ce este aceea o familie sau de ce nu e nimic rău să ai sentimente erotice pentru Ionel È™i nu pentru Diana. Aceste vlăstare (…) sunt traumatizaÈ›i de informaÈ›ii care nu sunt, nu au fost È™i nici nu vor fi specifice unei copilării normale, a singurei faze din viaÈ›a fiecăruia care a fost binecuvântată cu miracolul inocenÈ›ei”, crede Ninel Peia.

Sursa: activenews.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *