Home / Stiri Externe / Activiștii pentru drepturile homosexualilor dau vina pe creștini pentru atacul din Orlando

Activiștii pentru drepturile homosexualilor dau vina pe creștini pentru atacul din Orlando

 

Activiștii pro gay din Statele Unite s-au dezlănțuit pe rețelele de socializare, dând vina pe creștini pentru atacul din Orlando, din clubul de homosexuali.

Unul dintre cei mai cunoscuÈ›i activiÈ™ti pentru drepturile homosexualilor, Chase Strangio, afirmă, într-o postare pe Twitter că pentru masacrul din Orlando, în care au murit 50 de persoane iar alte peste 50 au fost rănite nu sunt de vină decât creÈ™tinii conservatori, care au „au creat acest climat anti homosexuali”, scrie Washington Times,

„Este dezgustător. Gândurile È™i rugăciunile È™i islamofobia voastră, după ce aÈ›i creat acest climat anti gay”, acuză Strangio, care este avocat în cadrul ACLU (Uniunea americană de apărare a libertăților civile). El susÈ›ine că cei care promovează drepturile creÈ™tine „sunt implicaÈ›i în acest masacru, prin aprobarea proiectelor de lege anti gay”.

„The Christian Right a introdus 200 de proiecte de lege anti LGBT în ultimele È™ase luni, iar oamenii dau vina pe Islam pentru asta. Ei bine, nu!”, a scris Stangio pe Twitter.

Un alt membru al ACLU, specializat în libertăți relgioase, i-a pus la zid pe politicienii republicani care au postat mesaje de condoleanÈ›e, în urma tragediei de sâmbătă. „Să vă aduceÈ›i aminte de asta când pormovaÈ›i legi împotriva comunității gay”, a scris acesta.

Apărătorii drepturilor relgioase din SUA resping însă teza conform căreia legile de protejare a celor care refuză să participe sau să oficieze căsătorii între persoane de același sex ar avea vreo legătură cu masacrul din Orlando. Matthew Franck, director al unui institut pentru Religie și Constituție spune că învățăturile creștine privind taina căsătoriei nu au nimic de a face cu violența, iar cei care nu sunt de acord cu legalizarea mariajelor gay nu promovează nici ura nici violența față de homosexuali.

Sursa: activenews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *