Home / Stiri Externe / 11 state americane dau în judecată administrația Obama pentru legea care permite elevilor și studenților transsexuali să intre în orice toaletă

11 state americane dau în judecată administrația Obama pentru legea care permite elevilor și studenților transsexuali să intre în orice toaletă

 

11 state americane dau în judecată administrația SUA pentru a contesta noua directivă a Washington-ului care prevede că instituțiile de învățământ publice pot permite elevilor și studenților transsexuali să intre în orice toalete.

Autoritățile din Texas au anunÈ›at că se alătură celorlalte state care au dat în judecată administraÈ›ia Obama. Directiva Casei Albe – care a ocolit Congresul – pedepseÈ™te statele care nu aplică liberul acces al transsexualilor la oricare dintre toalete. Pedeapsa este tăierea fondurilor federale pentru educaÈ›ie. Texasul ar urma să piardă 10 miliarde de dolari, informeaza tvr.ro.

„Statul Texas a depus o acÈ›iune în instanță împotriva Departamentului EducaÈ›iei È™i Departamentului de JustiÈ›ie, în legătură cu directivele prin care toate toaletele din È™coli pot fi folosite de ambele sexe. Conducerea È™colilor trebuie să își îndeplinească responsabilitățile față de comunitate È™i să puna siguranÈ›a elevilor pe primul plan”, a afirmat Ken Paxton, procurorul general.

Există multe temeri că intrarea transsexualilor în orice toaletă ar putea duce chiar la violuri, comise de exemplu de bărbați care intră la toaleta femeilor, pe motiv că sunt transsexuali, dar cu gândul de a abuza femei sau copii.

Până acum, 11 state au dat în judecată administraÈ›ia americană: Texas, Alabama, Arizona, Georgia, Louisiana, Maine, Oklahoma, Tennessee, Utah, Virginia de Vest È™i Wisconsin. Autoritățile din aceste state numesc directiva lui Obama un „experiment social periculos.”

Sursa: activenews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *