Home / Resurse Crestine / Articole / Uneori uităm ce avem – Alexandru Fintoiu

Uneori uităm ce avem – Alexandru Fintoiu

Avem un Dumnezeu care ne-ascultă. Indiferent de probleme, necazuri, dureri, e gata să ne primească înaintea Lui. Numai nouă nu ne place să ascultăm. Nu ne place să ni se zică ce să facem. Însă de zis altora da. Lui Dumnezeu Îi place să fie luat în seamă, Îi place mai mult ascultarea decât jertfa pentru că așa știe că se poate baza pe noi indiferent de situații.

Avem un Dumnezeu care ne iartă. Nimeni nu e perfect, sfinți sunt doar în cer. Problema se pune atunci când noi nu iertăm. Dacă vrem să fim iertați trebuie să iertăm, deplin, fără remușcări. Lev Tolstoi spunea că dacă ierți să ierți totul, altfel nu mai este iertare. Iosif a avut mult de iertat fraților săi și totuși i-a iertat.

Avem un Dumnezeu puternic. Oamenii cred că sunt puternici când au bani, inteligență, pile, relații sau muschi. Însă ești cu adevărat puternic când e Dumnezeu cu tine. Biruința se capătă prin credință. Iar fără Dumnezeu puterea nu înseamnă decât un pumn de tărână.

Avem un Dumnezeu bun. Dacă ar fi fost altfel, niciunul din noi n-am fi în biserică. Bunătatea Lui se observă în fiecare zi în copii, părinți, loc de muncă, pensie, sănătate așa cum este sau viață. Oamenii însă au uitat să mai fie buni. David voia să se poarte cu cei din casa lui Ionatan cu o bunătate ca bunătatea lui Dumnezeu.

Uneori uităm ce avem…

Alexandru Fintoiu

Sursa: radiociresarii.ro

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *