Home / Resurse Crestine / Articole / Un mesaj de speranţă pentru toate cuplurile căsătorite – Zac Poonen

Un mesaj de speranţă pentru toate cuplurile căsătorite – Zac Poonen

Nunta din Cana ne arată o licărire a fericirii care vine prin cinstirea lui Dumnezeu (Ioan 2:1-11). Este foarte semnificativ faptul că Isus a hotărât să îşi manifeste gloria Sa pentru prima dată la o nuntă. Chiar şi astăzi El doreşte să îşi manifeste gloria la fiecare nuntă şi în fiecare căsătorie.

Lipsa de vin din Cana ne arată că probleme şi nevoi se vor ivi în orice căsătorie. Aceste probleme pot în cele din urmă conduce, pe ambii, soţ şi soţie la un punct de frustrare şi deznădejde continuă. Dar când într-o căsătorie locul de frunte este dat lui Isus, foarte curând El rezolvă problemele şi îndeplineşte nevoile – aşa cum a făcut în Cana. Nu este de ajuns ca Hristos să fie invitat ca şi musafir într-o casă, El trebuie să fie Domn.

Este o batjocură să atârni o placardă pe perete pe care este scris: „HRISTOS ESTE CAPUL ACESTEI CASE”, când de fapt soţul (sau soţia) este adevăratul cap. Dar oriunde Hristos este socotit cu adevărat Cap şi Domn, El îşi manifestă gloria la fel de efectiv ca în Cana cu două mii de ani în urmă (v.11).

„Să faceţi orice vă va zice” a fost sfatul Mariei pentru servitorii de acolo (v.5). Au luat aminte la acel sfat şi l-au ascultat pe Isus imediat şi fără rezerve – şi curând problema a fost rezolvată. Dacă cuplurile căsătorite (şi tinerii care se gândesc la căsătorie) ar acorda atenţie aceluiaşi sfat şi ar exprima aceeaşi ascultare imediată şi fără rezerve faţă de legile Domnului, cât de repede problemele lor vor găsi o rezolvare.

La nuntă apa a fost transformată în vin. Ceea ce fusese fără gust, fără culoare şi ieftină a fost schimbată într-un moment în ceva dulce, spumos şi valoros. Aceasta simbolizează cum lucrurile uzuale ale vieţii de căsătorie (inclusiv munca monotonă a rutinei zilnice) pot începe să scânteiască cu strălucire când i se dă Domnului tot controlul asupra căminului. Searbădul devine dulce şi o valoare imensă începe să se vadă în ceea ce fusese mai înainte nesocotit ca şi obişnuit.

Nevoile multor oameni au fost deasemenea îndeplinite ca rezultat al acestei minuni. O căsătorie creştină nu îşi îndeplineşte niciodată scopul oferind fericire doar pentru cei doi parteneri. Intenţia lui Dumnezeu pentru cuplurile căsătorite este ca ei să aibă paharul „dând peste” în mod constant (Psalm 23:5).

Ei ar trebui să fie mijloacele de binecuvântare pentru mulţi alţii – de fapt, pentru toţi cei pe care-i întâlnesc. Dumnezeu a spus odată unuia din slujitorii Săi supuşi: „Te voi binecuvânta… şi tu vei fi o binecuvântare – împărţind bunătate altora… (şi) toate familiile pămîntului vor fi binecuvîntate în tine.” (Geneza 12:2-3).

Acea binecuvântare a lui Dumnezeu este şi pentru noi potrivit cu Galateni 3:14. Ce scop mai mare ar putea cineva avea în căsătorie decât acesta? Dar măsura în care devenim o binecuvântare pentru alţii depinde de măsura în care îl ascultăm pe Dumnezeu în viaţa de zi cu zi. “Toate neamurile pămîntului vor fi binecuvîntate în sămînţa ta, pentru că ai ascultat de porunca Mea!” a zis Domnul lui Avraam (Geneza 22:18).

Minunea din Cana conţine şi un mesaj de speranţă pentru cei care au greşit şi au falimentat în domeniul căsătoriei. Când s-a terminat vinul în Cana, ei s-au îndreptat către Domnul şi El nu i-a dezamăgit. Nu te va dezamăgi nici pe tine dacă te întorci la El în necazul ta – indiferent de cât de mare a fost căderea ta.

Tot ce îţi cere El, este să fii sincer cu privire la nevoia ta (asemenea celor din Cana) şi să îi spui de falimentul tău. Te-ai gândit la nechibzuinţa ta, lăsând lucrurile să meargă prea departe? Ai falimentat în ce priveşte dragostea – poate prin ignoranţă? Te confrunţi acum, ca rezultat al acestora, cu jenă şi frustrare? Te înţeleg alţii gresit, te bârfesc – sau poate te ocărăsc. Atunci întoarcete la Domnul acum, fără nici un momnet de întârziere. El este Prietenul păcătoşilor.

Te aşteaptă nu doar ca să îţi ierte păcatele, dar şi ca să cureţe mizeria pe care Satan a făcut-o din viaţa ta. Aceste două scopuri a venit să le îndeplinească în lume (1 Ioan 3:5-8). Nu renunţa în faţa descurajării pentru că există speranţă chiar şi pentru tine. Domnul a compensat lipsa vinului la nunta din Cana şi El poate să compenseze orice lipsă din viaţa ta. Domnul şi-a manifestat gloria în Cana şi poate face la fel şi în viaţa ta.

Dacă te-ai confruntat cu dezamăgire, i-aţi curaj din faptul că adevărata fericire în viaţa creştină vine prin renunţare şi nu prin stăpânire (Faptele Apostolilor 20:35). Dumnezeu poate face toate lucrurile să meargă împreună spre binele tău, şi să te ajute să trăieşti o viaţă împlinită pentru gloria Lui, în ciuda dorinţelor neîmplinite.

Zac Poonen

Sursa: radiociresarii.ro

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *