Home / Resurse Crestine / Articole / Mândria

Mândria

mandria
Într-o societate în care se promovează atât de mult superioritatea față de celălalt, încercarea de a fi cel mai bun și dorința de a fi mereu pe primul loc este ușor să te cuprindă acest păcat al mândriei. Trebuie să stabilim încă de la început că mândria este un păcat și Biblia este categorică în acest sens: ”Mândria merge înaintea pieirii, și trufia merge înaintea căderii.”(Proverbe 16:18)

Poate vă întrebați ce este de fapt mândria?Mândria este sentimentul exagerat de automulțumire, de încredere în forțele și calitățile proprii. Ori, definită în acești termeni, mândria contrazice total ceea ce le cere Dumnezeu copiilor Săi. Dumnezeu dorește să trăim în totală dependență de El și să recunoaștem că resursele și talentele le primim din mâna Sa. Cred că dependența de Dumnezeu se învață într-o relație cu El – cu cât te apropii de inima Sa mai mult, cu atât dobândești mai multe dintre calitățile Sale și realizezi că fără El nu poți face nimic.

Am întâlnit însă și persoane care din dorința de a părea smeriți ajung să experimenteze  o falsă modestie care este de fapt, o mândrie mascată. Trebuie să recunoaștem darurile pe care Dumnezeu le-a așezat în fiecare dintre noi, dar în același timp trebuie să fim conștienți că nu ne aparțin în totalitate. Încrederea în faptul că noi, oamenii suntem ”cineva”, se sfârșește atunci când Îl cunoaștem cu adevărat pe Dumnezeu.

În final, cred că ar fi util pentru noi să analizăm versetul menționat mai sus și să nu luăm ușor acest păcat. Da, mândria este pasul dinaintea prăpastiei, dinaintea căderii. Dar în iubirea Sa, Dumnezeu ne oferă o soluție care este un paradox în contextul zilelor noastre. Care este această soluție? – ”Smeriți-vă înaintea Domnului, și El vă va înălța.” (Iacov 4:10)

Sandi Coștoi

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *