Home / Resurse Crestine / Articole / Cristian Ionescu – Condițiile și pașii implicării într-un caz gen Bodnariu -3

Cristian Ionescu – Condițiile și pașii implicării într-un caz gen Bodnariu -3

INFRASTRUCTURI EXISTENTE

Foarte, foarte important! Este greu să aduni… oameni. Mai ușor mobilizezi comunități de oameni!

Comunitățile evanghelice din România, Europa, America și Australia sunt numeroase, bine organizate și interdependente (prin relații de rudenie și prietenie, pastori și lideri).

Multe din aceste biserici și comunități au angajați care s-au putut implica în organizare. Pe structura bisericilor locale s-a putut face apel pentru strângerea fondurilor necesare. În aceste comunități avem avocați, jurnaliști, poligloți, demnitari, graficieni, specialiști IT și programatori, oameni cu relații și cunoștințe peste tot, toți cu o inimă deschisă și mare, gata de acțiune!

Mijloacele rapide de informare, comunicare și publicare în timp real a evenimentelor și știrilor au fost de maximă importanță!

Pe aceste considerente am format echipa de coordonare a acestor acțiuni, familia fiind nucleul de bază (am explicat de ce, într-o măsură, în postările anterioare) la care s-au adăugat un pastor, doi avocați de excepție, un jurnalist de elită și un prieten de nădejde pe care l-am angajat să nu facă altceva decât să urmărească 24/7 tot ce se spune în media despre Cazul Bodnariu. În stratul imediat următor au fost liderii locali fără de care, practic, mai nimic nu s-ar fi realizat!

Că aceasta este singura cale de a organiza un demers de amploare se vede și din manifestările anemice care au avut loc în alte țări și de către alte națiuni afectate de acțiunile Barnevernet: frecvență sporadică, participare redusă, impact neglijabil.

ÎNȚELEGEREA SUCCESIUNII LOGICE, CAUZĂ – EFECT, ÎN MOBILIZAREA TUTUROR PALIERELOR: LEGAL, SOCIAL, POLITIC, PROFESIONAL ȘI, NU ÎN ULTIMUL RÂND, ECLESIAL

Când începe un asemenea demers, fiecăruia i se pare că ce face el este cel mai important!

Este!… 😊 È™i e valabil în dreptul tuturor!

Dar, unele acțiuni trebuie coordonate în paralel, altele în succesiune, iar altele sunt acțiuni unice care trebuie generate exact la timpul potrivit!

De exemplu, rareori politicul ia pe umerii săi o cauză fără exercitarea unor presiuni, dintre care strada este cea mai eficientă. Imactul protestelor publice, globale a fost în trei direcții: au pus presiune și a generat reacții politice, au creat o problemă de imagine Norvegiei și au lansat provocări tuturor comunităților evanghelice de a nu rămâne mai prejos!

Intervențiile la cel mai înalt nivel guvernamental au creat o stare de disconfort omologilor norvegieni, care s-au trezit că (pentru prima oară) trebuie să-și justifice acțiunile și chiar sistemul!

Însă, pentru cine își închipuia că se vor speria și vor aduce copiii undeva la vreun protest, sau că vreun politician ori pastor va ieși cu ei în brațe dintr-o sală de negocieri, bineînțeles că nu așa se rezolvă astfel de lucruri.

Dimensiunea legală este elementul cu cea mai directă implicare într-un asemenea caz. Avocații din echipă, pro-bono, cu imense eforturi și sacrificii personale, cu expertiză și profesionalism au asigurat continuitatea și eficiența demersurilor legale (nu adaug nimic despre brațul norvegian al acestei dimensiuni, deoarece este încă… acolo!).

Bineînțeles, mediatizarea acestor acțiuni trebuie gestionată cu grijă, dar atunci când se poate și trebuie publicat ceva, jurnalistica de profesie nu poate fi substituită! Am avut omul potrivit, la locul potrivit!

(va urma)

Sursa: popaspentrusuflet.wordpress.com

Check Also

Ia-L pe Isus de mana si urmeaza-L

Când îngenunchezi la cruce, nu vei auzi un cuvânt uÈ™or È™i dulce – nu de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *