Home / Diverse / Israelul face anunțul care cutremură mapamondul: Suntem în al treilea război mondial

Israelul face anunțul care cutremură mapamondul: Suntem în al treilea război mondial

Ministrul israelian al apărării, Moshe Yaalon, a declarat joi că atentatele de la Bruxelles arată că este în desfăşurare un nou război mondial şi că Israelul şi celelalte ţări trebuie să îi facă faţă împreună, informează AFP.
„Suntem în aceeaÅŸi barcă”, a declarat Moshe Yaalon, la postul militar de radio.
„Lumea se află în acest moment într-un al treilea război mondial sau, cum i se mai spune, în plină ciocnire a civilizaÅ£iilor. Trebuie să îi facem faţă împreună”, a spus el.

„Cooperăm cu Belgia ÅŸi cu alte ţări europene”, a adăugat el. „Suntem în aceeaÅŸi tabără, cu valori ÅŸi interese comune”, a subliniat ministrul.
Guvernul israelian susţine că atentatele comise la Paris sau la Bruxelles fac parte din aceeaşi luptă precum cea dusă de Israel împotriva unui nou val de violenţe comise de palestinieni.

Ministrul israelian al transporturilor, Israël Katz, a produs stupoare miercuri printr-o declaraţie controversată.

„Dacă belgienii vor continua să mănânce ciocolată ÅŸi dacă vor continua să se bucure de viaţă ÅŸi să se afiÅŸeze ca mari liberali ÅŸi democraÅ£i ÅŸi nu Å£in cont că unii musulmani care sunt deja acolo organizează acte teroriste, nu vor putea să se lupte cu ei”, a afirmat, la postul naÅ£ional de radio, Israel Katz, care este membru al partidului Likud al premierului Benjamin Netanyahu.

După premierul Netanyahu, ÅŸi Yaalon a luat distanţă faţă de Katz: „I-aÅŸ sugera să îşi păstreze părerile pentru el însuÅŸi. AÅŸ fi bucuros să mănânc ciocolată neagră belgiană”, scrie agerpres.ro.
articol preluat de pe stiripesurse.ro

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *