Home / Diverse / Biblia, obligatorie in scoli-proiect de lege in Guatemala

Biblia, obligatorie in scoli-proiect de lege in Guatemala

 

Un deputat din Guatemala a propus o lege in aceasta tara pentru ca elevii sa lectureze obligatoriu Biblia in salile de clasa.

Deputatul Marvin Osorio, un lider al partidului de opozitie din parlamentul Guatemalei, a propus aceasta initiativa legislativa la Congresul liderilor crestini din capitala tarii.

Conform proiectului de lege, citirea Bibliei va fi obligatorie: in invatamantul prescolar, primar si gimnazial obligatoriu si facultativ la facultati si institutiile de invatamant private, relateaza Prensa Libre.
„Ministerul Educatiei ar trebui sa pregateasca cadrele didactice in cunoasterea Bibliei”, a declarat parlamentarul.

Aceasta initiativa parlamentara a generat pozitii conflictuale pe retelele sociale, multi criticand legea deoarece, spun ei, contravine Constitutiei Republicii, care prevede ca statul Guatemala este laic.

Proiectul de lege stabileste ca scolile private pot alege o versiune a Bibliei care se potriveste specificului fiecareia si in acord cu curriculum-ul prevazut pentru scolile publice, in timp ce in invatamantul de stat, versiunea Bibliei va fi stabilita de Ministerul Educatiei.

Alti comentatori subliniaza ca ar trebui sa se puna mai mult accentul pe calitatea predarii disciplinelor, indeosebi limba materna si matematica…

Sursa: Afirmativ

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *