Home / Diverse / Oameni Inarmati au atacat o biserica penticostala in India – Pastorul Deenbandhu Sameli si sotia lui gravida la un pas sa fie arsi de vii de agresori

Oameni Inarmati au atacat o biserica penticostala in India – Pastorul Deenbandhu Sameli si sotia lui gravida la un pas sa fie arsi de vii de agresori

ȘTIRI: Un Pastor și Soția lui Gravidă Aproape ca au fost Arsi de Vii de Radicali din India

Un pastor creștin și soția lui gravidă au fost aproape arși de vii de către agresori neidentificați, in week-endul trecut, după ce biserica lor a fost atacata, iar cuplul creștin a fost bătut în satul Karanji Matagudi Para din statul Chhattisgarh din India. În luna iunie 2014, peste 50 de sate din Districtul Bastar au adoptat ordonanțe, care efectiv, au făcut ca creștinismul sa devina ilegal și apoi, datorita acestor restrictii legale a urmat violența fizică și emoțională. Foto: Atacatorii au distrus echipamente electronice și au incendiat Scripturi și mobilier.Pastorul Deenbandhu Sameli cu sotia sa.
Hindusi inarmati deghizati, pretinzand ca sunt crestini, doi dintre care au cerut sa intre in biserica sa se roage, spunand ca sunt crestini, dupa ce au intrat in biserica au scos cutitele si au inceput sa ameninte pe crestinii din launtrul bisericii, in timp ce au aruncat benzina pe pastor si sotia lui, pe Bibliile care erau acolo si pe mobilier si le-a dat foc.

TIMPURILE INDIEI

Raipur: Un grup de agresori neidentificați au atacat o biserică peste week-end și au încercat să dea foc unui pastor și soției lui gravide după ce acestia i-au tras intr-un loc izolat din Tokapal care apartine de Chhattisgarh din regiunea Bastar. Acesta este al doilea atac de biserici din luna Martie din Chhattisgarh, când o gloata de radicali au vandalizat o `biserică de casa ‘ și au bruscat inchinatorii la Kachna aproape de Raipur.

Președintele Asociației Creștine Chhattisgarh Arun Pannalal a spus ca pastorul Deenanath și soția lui au reușit să scape după ce au fost bătuți și udati cu benzină duminică. Cuplul nu a putut fi contactat și este neclar cât de rău au fost răniți.

Pannalal a acuzat poliția ca tine acest caz sub tăcere, „Tokapal este un loc foarte mic în care toată lumea știe pe toată lumea. ” El a afirmat că poliția a înregistrat un caz împotriva persoanelor neidentificate și l-a numit ca fiind „un indiciu că poliția încearcă să minimalizeze incidentul și sa protejeze acuzatul”

În atacul aupra bisericii Kachna, agresori pe motociclete au strigat sloganuri ca `Jai Sri Ram” și au acuzat biserica ca a efectuat convertiri. Dar poliția a menținut ca atacul a fost rezultatul unei dispute asupra construcției bisericii pe un teren ce apartinea unei persoane. Mai târziu, nouă persoane implicate in acest atac au fost arestate. În acest nou atac , secția de poliție Parpa în Abdul ef Kadir Khan, a declarat lui TOI (Timpurille Indiei), că au înregistrat un caz împotriva atacatorilor neidentificati pentru „crearea de tensiuni comunale și încercarea de a incendia pastorul”.
În conformitate cu dosarul FIR depus în cazul Tokapal, atacatorii ar fi distrus echipamentul electronic la biserică, pe langa faptul ca au batut copiii pastorului, și au dat foc Bibliilor si mobilierului. FIR a declarat ca atacatorii erau bine înarmați și au încercat chiar să ardă casa pastorului.

Pannalal a spus ca in acest stat, intre anii 2014 si 2015, au fost raportate peste 93 de atacuri organizate asupra creștinilor. Un pastor a fost batut în timpul unei întâlniri de rugăciune în februarie, în timp ce un grup de activisti, ce apartin grupului Bajrang Dal, au demolat un loc,de intalnire unde cu doua luni mai devreme, oamenii sarbatoreau înființarea unei biserici din Korba.
În 2014, satul Sabhas , s-a convocat sub prevederile legii Chhattisgarh Panchayati Raj si a adoptat rezolutii privind interzicerea misionarilor non hindusi in regiunea Bastar. Acest lucru a fost făcut în urma unei campanii VHP. Organizațiile creștine au criticat interdicția spunând ca organele satesti nu pot trece peste Articolul 25 din Constitutie, care garantează libertatea religioasă.

Traducere Agnus Dei

Check Also

Socotelile din suflet – Florin Ianovici

ViaÈ›a se petrece între colÈ›ii nemiloÈ™i ai unei lumi crude care caută pe cine să …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *