Home / Stiri Externe / Vladimir Putin a solicitat tuturor oficialilor rusi sa isi trimita acasa rudele din strainatate, in perspectiva unui razboi cu Statele Unite

Vladimir Putin a solicitat tuturor oficialilor rusi sa isi trimita acasa rudele din strainatate, in perspectiva unui razboi cu Statele Unite

Rusia ar fi cerut tuturor oficialilor de rang inalt, inclusiv din ambasade, sa isi trimita rudele, care traiesc in straintate, inapoi in tara, pe fondul tensiunilor sporite cu privire la perspectiva unui razboi cu Statele Unite, scrie presa internationala.

Solicitarea, care ar fi fost realizata chiar de catre Valdimir Putin, catre diferiti politicieni si oameni de stat cu rang inalt, vine, la putin timp, dupa ce presedintele rus a acuzat Franta ca a cautat sa „agraveze situatia” si sa oblige Rusia sa se opuna prin veto proiectului de rezolutie ONU cu privire la oprirea bombardamentelor in Siria, relateaza AFP. Francezii au depus „o rezolutie stiind ca nu va fi adoptata, pentru a intensifica isteria fata de Rusia”, a declarat Vladimir Putin la un forum economic in Rusia.

Dupa ce Moscova s-a opus prin veto rezolutiei franceze sambata, la ONU, tensiunile diplomatice dintre Franta si Rusia au culminat marti cu anularea de catre Vldimir Putin a unei vizite prevazute de mai mult timp la Paris, pe fondul raidurilor aeriene ruse la Alep, care a devenit epicentrul razboiului din Siria, arata News.ro.

In urma cu cateva zile, Kremlinul a mutat mai multe baterii de rachete cu capacitati nucleare in apropiere de granita cu Polonia, ceea ce a nemultumit si tensionat politicienii din Varsovia. Si Gorbaciov a declarat recent ca escaladarea tensiunilor dintre Statele Unite si Rusia a adus lumea intr-un „punct periculos”. „Nu vreau sa ofer recomandari concrete, dar doresc sa subliniez faptul ca asta trebuie sa inceteze. Trebuie sa reluam discutiile, sistarea acestora a reprezentat cea mai mare greseala”, a adaugat acesta.

Potrivit site-ului rusesc Znak.com, personalul administrativ, administratorii regionali, parlamentarii de toate nivelurile si angajatii din corporatiile publice rusesti a fost informati sa isi retraga imediat copiii din scolile straine. Lipsa de actiune in acest sens, le va reduce acestor oficiali sansele de promovare, scrie DailyMail. Motivul exact pentru acest ordin nu este clar inca. Dar, analistul politic rus Stanislav Belkovski afirma ca: „Toate acestea fac parte dintr-un pachet de masuri pentru pregatirea elitelor de marele razboi”.

Sursa: wall-street.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *