Home / Stiri Externe / Viktor Orban lovește în plin: Ungaria nu are nevoie de niciun migrant. Migrația este o otravă și noi nu o vom înghiți

Viktor Orban lovește în plin: Ungaria nu are nevoie de niciun migrant. Migrația este o otravă și noi nu o vom înghiți

Premierul Ungariei, Victor Orban, spune că refugiații nu sunt bineveniți în țara sa, numindu-i „otravă” și „risc terorist”. Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă în care a fost acompaniat de omologul său austriac.

Orban, unul dintre cei mai independenți premieri ai blocului european, a spus că Ungaria nu are nevoie de migranți, nici în economie, nici în alte domenii.

„Ungaria nu are nevoie de niciun migrant pentru ca economia să funcționeze și pentru ca populația să se susțină( din punct de vedere demografic -n.r.) sau pentru ca țara să aibă viitor”, subliniind că, din contră, „fiecare migrant reprezintă un pericol public și un risc terorist”.

„De aceea nu avem nevoie de o politică europeană comună în ceea ce privește migrația”, a mai adăugat. Orban a mai precizat că politicile în privința migrației trebuie să rămână la latitudinea fiecărei țări în parte. De asemenea, premierul maghiar a trimis o săgeată și spre Germania, țară care se știe că se confruntă cu o mare criză demografică.

„Cine are nevoie de migranți poate să-i ia, dar nu ne forțați și pe noi, nu avem nevoie de ei. Din punctul Ungariei de vedere, migrația nu este o soluție, ci o problemă…nu este un medicament, ci o otravă. Nu avem nevoie de ea și nu o vom înghiți”, a mai declarat el.

Sursa: www.activenews.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieţele financiare din Europa, și nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *