Home / Stiri Externe / Simbolul Parisului nu va mai fi la fel. Unul dintre primele 10 monumente ale lumii va primi un ZID de sticlă antiglonţ

Simbolul Parisului nu va mai fi la fel. Unul dintre primele 10 monumente ale lumii va primi un ZID de sticlă antiglonţ

Simbolul Parisului nu va mai fi la fel. Unul dintre primele 10 monumente ale lumii va primi un ZID de sticlă antiglonţ

Primăria oraşului Paris a anunţat că a început lucrările pentru zidul de sticlă antiglonţ care va înconjura Turnul Eiffel, ca măsură de securitate împotriva ameninţărilor teroriste, relatează site-ul thelocal.fr.
Jean-Francois Martins, viceprimar al Parisului responsabil pentru turism şi sport, a precizat că lucrarea va costa aproximativ 30 de milioane de euro şi va fi finalizată în maximum nouă luni. Zidul de sticlă va fi înalt de 3,24 metri şi gros de şapte centimetri.

Renovările „nu vor perturba în niciun fel sosirea vizitatorilor”, iar accesul la faÅ£ada Turnului Eiffel va rămâne gratuit, după efectuarea controalelor de securitate, a mai spus Martins.
Parlamentul francez a prelungit starea de urgenţă până la 1 noiembrie, măsura fiind în vigoare din 2015, după atacurile teroriste comise de către militanÅ£ii reÅ£elei Stat Islamic. Aproximativ 7.000 de militari patrulează în permanenţă în punctele importante ale Parisului, în cadrul operaÅ£iunii „Santinela”.

Autorităţile pariziene au mai anunţat un proiect pe doi ani de revopsire a Turnului Eiffel, vechi de 128 de ani, demers care va începe în 2018. Totodată, vor fi modernizate ascensoarele în următorii doi ani şi va fi construit unui nou centru de recepţie, în perioada 2021-2023.

Primăria din Paris a renunţat la planul controversat pentru un centru subteran cu o galerie comercială. Simbolul Parisului şi cel mai popular monument din lume, Turnul Eiffel este vizitat de 6-7 milioane de persoane anual.

Sursa: www.mediafax.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *