Home / Stiri Externe / SUA avertizeaza Marea Britanie: „Stati la coada!”

SUA avertizeaza Marea Britanie: „Stati la coada!”

 

Presedintele SUA, Barack Obama, mentine avertismentul ca Marea Britanie va ajunge „la capatul randului” in efortul de a semna un acord comercial cu Statele Unite.

„In mod evident, presedintele Barack Obama mentine ce a spus inaintea referendumului din Marea Britanie, nu exista nicio schimbare de pozitie”, a comunicat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Eric Schultz, potrivit HotNews.ro.

Inaintea referendumului, Barack Obama avertiza ca eventuala iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana ar afecta grav relatiile comerciale cu Statele Unite.

„Este corect sa spunem ca la un moment dat ar putea exista un acord comercial SUA-Marea Britanie, dar acest lucru nu se va intampla curand pentru ca noi ne concentram pe finalizarea Acordului cu Uniunea Europeana. Marea Britanie risca sa ajunga la capatul randului, nu pentru ca nu am avea o relatie speciala, ci din cauza impactului major al unui acord comercial de acest tip; este mai eficient sa avem un acord pentru acces pe o piata mare, in care sunt multe tari, decat sa semnam acorduri bilaterale mici”, afirma Obama in aprilie.

Detalii: www.9am.ro

Check Also

Extrema dreaptă intră în parlamentul german – Eliza Vlădescu

După ziua de duminică, pieÅ£ele financiare din Europa, È™i nu numai, răsuflă încă o dată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *